David Fernàndez: ‘La victòria de Colau significa un canvi de cicle imprescindible’

  • [VÍDEO] Entrevista al diputat de la CUP a TV3

VilaWeb
Redacció
01.06.2015 - 10:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Barcelona en Comú és una formació radicalment compromesa amb el dret de decidir’, ha afirmat David Fernàndez, diputat de la CUP, en una entrevista al programa ‘Els matins’ de TV3. No creu que la CUP entri en el govern municipal de Barcelona, però pensa que pot prendre acords concrets amb Ada Colau. En canvi, diu que a Badalona la CUP sí que està disposada a assumir el govern dins Badalona en Comú (en què participa la CUP). Fernàndez ha volgut remarcar el creixement del suport que ha rebut la CUP en aquestes últimes eleccions municipals i ha destacat que és la cinquena força del Principat, per sobre del PP.

Podeu veure l’entrevista en aquest vídeo:

Per una altra banda, ha dit que els símbols espanyols són deslegitimats a Catalunya i al País Basc, i que protestes com la xiulada a l’himne espanyol de dissabte evidencien que hi ha un conflicte polític irresolt. Per això ha reclamat de cercar-ne les causes i no els efectes. Creu que imposar sancions als afeccionats que van xiular l’himne, tal com proposa Manos Limpias, és ‘arbitrari i injust’.

Lluny de compartir els recels de la victòria d’Ada Colau, expressada per alguns cercles polítics i econòmics aquests darrers dies, David Fernàndez ha celebrat la victòria de BComú a la ciutat de Barcelona i l’ha definida com ‘una boníssima notícia’. Creu que la irrupció d’una força d’esquerra ‘transformadora’ implica un canvi de cicle ‘imprescindible’ sobretot a l’àmbit metropolità, on fins ara —ha dit— havia regnat el ‘clientelisme i el caciquisme’.

‘És ben coneguda la meva estima llarga i profunda per l’Ada’, ha dit, i tot seguit ha denunciat campanyes contra la futura batllessa de Barcelona ‘amb un cert tuf classista i elitista’. ‘Estem farts de les crítiques que ha rebut, molt vergonyoses —ha afegit—. Trias, que no és independentista, va votar sí-sí, i Ada Colau, que es defineix no independentista va votar sí-sí.’

Ha retret al president de la Generalitat, Artur Mas, les seves paraules de crítica i temor envers el projecte de BComú: ‘No es pot confondre el país amb el partit i els interessos del procés amb la formació política a què pertanys.’ Fernàndez creu que Mas s’equivoca quan diu que la dispersió de vots sobiranistes en diverses llistes ha fet que guanyessin formacions no nítidament independentistes. Segons el seu parer, el 24-M ha demostrat l’hegemonia sobiranista del país.

Ha reiterat que no entrarien al govern municipal de Barcelona, perquè el programa electoral ja no ho preveia. Així i tot, ha dit que donarien suport a Colau i al seu equip en algunes qüestions de ciutat i també cada vegada que els ‘lobbies’ ‘bordin o criminalitzin’ Barcelona en Comú. També ha parlat del cas de Badalona: ‘La CUP està disposada a assumir-hi el govern’, ha dit. I ha afegit que des de bon principi la coalició ja s’havia presentat a les eleccions amb aquesta proposta.

Fernàndez ha dit que el 27-S és decisiu per a Catalunya: ‘Si no guanyem ens espera una llarga decadència.’ Alhora ha fet una defensa del paper de la societat civil: ‘El procés no és dels partits. Hi ha quatre mil entitats a favor del dret de decidir.’

També s’ha referit al conflicte laboral dels tècnics subcontractats per Movistar. Ha lamentat que Telefònica ‘s’enriqueixi prestant un servei públic’ a costa d’un ‘esclavatge modern’. I també ha estat crític amb el model del Mobile World Congress, que ha recordat que costa ‘100 milions d’euros a la ciutat’ i que, malgrat això, ‘privatitza’ els beneficis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any