El Barça guanya la Copa contra l’Athletic (1-3)

  • El Camp Nou ha acollit la vuitena final de Copa entre el Barça i l'Athletic, els dos equips amb més títols d'aquesta veterana competició

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.05.2015 - 23:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Barça ja té el segon dels tres títols més importants de la temporada. Ha guanyat la Copa en derrotar l’Athlètic de Bilbao en un partit que l’equip català ha dominat des del principi. El resultat final ha estat de 1 gol a 3, amb dos gols de Messi i un de Neymar. El gol de l’Athletic ha estat de Williams. La final, que s’ha disputat al Camp Nou, ha arribat una setmana després d’aixecar la copa de lliga i una setmana abans de disputar la Champions a Berlín. El partit ha començat després d’una forta xiulada a l’himne espanyol i després que el públic de l’estadi hagi construït un enorme mosaic amb el lema ‘Fent història’. 

Barça i Athletic són els dos equips que més copes acumulen (27 per als barcelonistes, 23 per als bilbaïns) d’una competició que, des del 1903, ha anat canviant de nom depenent dels períodes polítics i règims. Fins ara s’han trobat en vuit finals, amb resultat favorable al Barça per cinc victòries a tres.

Per arribar a la final, el Barça enguany ha eliminat còmodament l’Osca (12-1 en global; 0-4 i 8-1), l’Elx (9-0; 5-0 i 0-4), l’Atlètic de Madrid (4-2; 1-0 i 2-3) i el Vila-real (6-2; 3-1 i 1-3). Per primera vegada des del 1926, doncs, hi accedeix havent guanyat tots els partits del torneig.

En canvi, l’Athletic ha patit de valent en les quatre eliminatòries que ha disputat amb l’Alcoià (1-1 a l’anada i 1-0 a la tornada), el Celta (pel valor doble dels gols, 4-4), el Màlaga (0-0 i 1-0) i l’Espanyol (1-1 al primer partit i 0-2 al segon).

 

Informació relacionada:

L’eixordadora xiulada a l’himne espanyol a la final de la Copa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any