La Tamborinada 2015 estarà dedicada a la llum i a Joan Amades

  • La festa infantil de la Fundació La Roda es farà el 7 de juny al parc de la Ciutadella de Barcelona

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
30.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arriba la 38a edició de la Tamborinada, la esta familiar per excel·lència. Com sempre l’organitza la Fundació La Roda i enguany està dedicada a l’Any Internacional de la Llum i les seves tecnologies. Tot i això també farà l’ullet a la commemoració del 125è aniversari del naixement de Joan Amades. La cita és el diumenge 7 de juny, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, i l’Amadeu Carbó en parlarà a l’entrevista amb la Lluïsa Celades, presidenta del Patronat de La Roda.

Avui també farem una menció especial a dues novetats discogràfiques aparegudes durant les darreres setmanes. D’una banda, el primer CD que conforma una tripleta multimèdia a l’entorn de la Capitalitat de la sardana de Calella. Parlarem del treball enregistrat per la Cobla Capital de la Sardana dirigida per Francesc Cassú i n’escoltarem dos temes: “Calella, capital de la Sardana”, de Jordi Feliu i “Calella, vila bella” de Marc Timón. La segona novetat discogràfica és el nou CD de sardanes de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Es diu “Sardanes d’Enric Ortí, volum 2”, està íntegrament dedicat al mestre i n’escoltarem el tema “Camí ral”.

I el programa segueix am les seccions començant per La Columna, titulada “Nosaltres sí que podrem” i en què el nostre director Jesús Ventura reflexiona sobre els canvis polítics i sobre el paper que l’associacionisme i la cultura popular han tingut sempre en aquests cassos.

També tindrem la Crònica Castellera d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ha titulat “Tripleta malva al mes de maig”, fent esment del 9 de 8 descarregat el cap de setmana passat pels Minyons de Terrassa. A les Dites i Refranys, la secció setmanal del paremiòleg Víctor Pàmies, coneixerem aquella que anuncia: “Arrencada de cavall, parada d’ase”. També tindrem la cita setmanal amb els Sons de la Tradició d’en Ramon Vilar, que ens convidarà a escoltar una cançó llarga titulada “Les noies del Mallol” i que s’inicia amb el seu títol més popular: “Una cançó vui cantar”.

També tindrem un Expedient C de l’Amadeu Carbó, en què ens parlarà de “Catifes i catifaires” tot coincidint amb les festes florals i del Corpus arreu de Catalunya i amb la proposta de la Fundació PRO-CAT “Barcelona Floral 2015” que tindrà lloc el proper diumenge 31 de maig a la Plaça del Rei, de Barcelona. I acabarem amb un altre dels Secrets de l’Etnològic d’en Gustau Molas. Si no sabeu què és una “Fusaiola”, cal que escolteu la secció que fem en col·laboració amb el Museu Etnològic de Barcelona.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any