Kickstarter aterra al país

  • La principal plataforma de finançament col·laboratiu al món obre versions als estats francès i espanyol

VilaWeb
Redacció
02.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al nostre país, la plataforma Verkami és sinònim de ‘crowdfunding’. Però la referència mundial i pionera n’és Kickstarter. Des del 2009, més de vuit milions de persones han aportat a través seu al voltant de 1.500 milions d’euros per a més de 80.000 projectes creatius de camps tan variats com la música, el disseny, el cinema, la moda i la tecnologia. Des dels EUA, Kickstarter s’ha anat expandint lentament per més països, com Austràlia i Nova Zelanda, el Canadà i el Quebec, la Gran Bretanya… Ara arriba a casa nostra.

Des de la setmana passada, a través de Kickstarter France, els creatius nord-catalans tenen la possibilitat de recórrer a aquesta important plataforma de micromecenatge col·laboratiu per a provar i tirar endavant les seves idees.

I des d’avui mateix, també ho poden fer els creatius de la resta dels Països Catalans, amb l’activació de Kickstarter a l’estat espanyol.

En ocasió de l’aterratge a casa nostra, Kickstarter serà present a mitjan juny al festival Sonar de Barcelona amb un ampli programa d’activitats. A l’espai MarketLab es presentarà una selecció de projectes creatius situats allà on es creuen l’art i la tecnologia, amb la presència dels seus creadors. A més, durant el festival l’equip de Kickstarter dirigirà tallers, conferències i sessions de consultoria que permetran als participants d’aprendre estratègies i bones pràctiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any