Bosch avisa a Colau que no entrarà al govern si no es pronuncia a favor de la independència

  • La candidata de BComú es reafirma com una 'aliada real' del procés sobiranista

VilaWeb
Redacció
29.05.2015 - 10:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de llista d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, no està disposat a entrar al govern amb la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, si no es pronuncia a favor de la independència. ‘Dir que sí al procés nacional és bàsic’, ha dit el dirigent republicà en declaracions a Catalunya Ràdio. Bosch ha defensat que per tenir la ‘complicitat suficient per a entrar el govern de Colau’, BComú hauria d’anar ‘un pas més enllà d’acceptar el dret a decidir’. A més, el cap de llista d’ERC a Barcelona ha descartat de ple ‘qualsevol suma que inclogui els populars i Ciutadans’ i ha afegit que ahir va parlar amb l’alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, i que aquest ‘té molt coll avall que ha perdut les eleccions’.

Les converses per a formar govern a Barcelona tot just acaben de començar, però BComú ja sap que no podrà comptar amb ERC si no es compromet amb la independència de Catalunya. En aquests sentit Ada Colau ha respost les peticions d’Alfred Bosch i en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3 ha dit que no només no serà un pal a les rodes, sinó que serà una ‘aliada real’ del procés sobiranista. Colau ha contraposat el seu compromís amb el dret a decidir amb ‘l’interès partidista’ que atribueix a CiU.

Homs confia en un acord sobiranista

El portaveu del Govern, Francesc Homs, també ha estat preguntat sobre el possible pacte entre ERC i BComú al govern de l’ajuntament de Barcelona. Confia en què ERC compleixi l’acord de prioritzar els pactes sobiranistes: ‘Tenim un acord per prioritzar allà on es pugui, i subratllo allà on es pugui, els acords als ajuntaments i òrgans supramunicipals, i confio que ERC aquest acord el complirà, i com que crec que el complirà, no hi ha més tema’, ha dit a la Cadena Ser. En demanar-li si preveu un problema sobiranista per això, ha confessat que no ho sap, perquè no depèn de CiU. ‘Ells sabran les decisions que prenen i les prendran amb tota la consciència’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any