Què vol fer Colau amb el Mobile, Telefònica i la fórmula 1?

  • La futura batllessa ha parlat dels contractes amb el congrés de telefonia i amb Telefònica i de les subvencions a la fórmula 1

VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 17:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A la reunió que han tingut Xavier Trias i Ada Colau aquest migdia han parlat d’alguns projectes vinculats a Barcelona que han suscitat controvèrsia per la posició discrepant de Barcelona en Comú. Durant cinc quarts, Colau i Trias han parlat dels contractes pendents d’enllestir, com ara el del Mobile World Congress, que se signarà aviat, i el de serveis de Telefònica, que Colau ha dit que encara no se signaria. La futura batllessa de Barcelona també ha parlat de les subvencions a la fórmula 1, que ahir va qüestionar.

El Mobile World Congress

Colau ha refermat la intenció de signar el contracte que l’Ajuntament ja ha tancat amb els representants del MWC i que va obtenir el suport de la unanimitat dels grups municipals quan es va votar al ple. ‘Se signarà ben aviat’, ha avançat la futura batllessa, que no tanca la porta a organitzar un acte amb presència de tots els grups municipals, tal com li ha demanat Trias.

‘Ens volem reunir amb la direcció del Mobile per veure com aprofitem millor aquest esdeveniment, sobretot amb la idea de donar-hi les màximes aplicacions socials, no solament durant la setmana del congrés. Volem veure com ajudem a incentivar l’economia del mòbil i de les noves tecnologies a la ciutat; com la incentivem amb una idea redistributiva que arribi a tota la ciutat i no a uns sectors determinats. Ens reunirem amb el Mobile per a aprofitar millor l’esdeveniment. Hem estat tots d’acord que s’ha de signar el contracte’, ha dit.

El contracte amb Telefònica

Hi ha un contracte de serveis de Telefònica i s’ha de decidir si se’n signa la pròrroga o no. ‘Hem dit que no és urgent, i que hi ha temps de proposar la pròrroga, perquè encara falten mesos per a l’acabament del contracte. I a més ara hi ha el conflicte obert amb els treballadors en vaga que reivindiquen drets laborals bàsics; es pot aprofitar la pròrroga del contracte amb Telefònica perquè l’ajuntament sigui al costat dels treballadors, i que faci que s’incentivin bones pràctiques a la ciutat. Volem que les grans empreses entenguin que amb bones pràctiques tothom hi surt guanyant. Que Barcelona sigui la ciutat on es garanteixin drets bàsics. Volem plantejar quina nova activitat econòmica volem atreure a la ciutat, que sigui garantista, perquè així tothom hi sortirà guanyant’, ha declarat.

La fórmula 1

Colau també ha parlat de la fórmula 1, i del qüestionament que va fer ahir de les subvencions que rep per part de l’ajuntament: ‘Volem revisar algunes inversions o subvencions que són milionàries i que potser no són prioritàries per a la ciutat. Hi ha algunes altres prioritats com ara beques de menjador, temes d’habitatge, sanitat i educació. S’han posat molts diners en el circuit de la F-1, que era un compromís de la Generalitat i que fa quatre anys es va traspassar a l’Ajuntament de Barcelona. Barcelona ha de ser solidària en política econòmica i d’inversions amb Catalunya, però hem de revisar les subvencions que ens semblin no prioritàries i creiem que n’hi ha unes altres de més prioritàries.’

 

Més informació: Quines són les primeres mesures que prendrà Ada Colau a Barcelona?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any