Ada Colau: ‘Trias ha donat per fet que seré la batllessa’

  • 'M'ha dit que la idea del govern alternatiu era del PP i de poders de la ciutat', explica la dirigent de Barcelona en Comú

VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 13:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Xavier Trias m’ha explicat de manera franca que no era idea seva, sinó del PP i d’alguns poders de la ciutat, que li han demanat que mirés de sumar 21 regidors [els necessaris per a tenir la majoria absoluta del ple].’ Així s’ha explicat Ada Colau després de la reunió que ha tingut amb Trias per a preparar el traspàs de poders. Colau al·ludia a les declaracions de Trias aquest matí a TV3, en què ha parlat de la possibilitat de conformar un govern alternatiu. 

La dirigent de Barcelona en Comú ha dit que tothom estava d’acord que havia de governar la força més votada i que així serà. ‘Per tant, cap entrebanc en el traspàs’, ha reblat.

El cap de llista d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ja havia descartat taxativament d’arribar a cap pacte que inclogués PP o Ciutadans, oimés si era per a ‘tombar’ la guanyadora de les eleccions, Barcelona en Comú. ‘Dir que farem un pacte independentista gràcies al suport del PP no s’entén gaire. Crec que Xavier Trias tampoc no ho entén’, ha dit Bosch als mitjans de comunicació, i ha insistit que aquests possibles acords eren ‘contra natura’ i ‘forassenyats’.

Ha explicat també que aquestes últimes hores havia tingut contactes amb Barcelona en Comú, CiU, PSC i la CUP per temptejar possibles enteses amb vista a la investidura i més qüestions de ciutat, i que ara espera la resposta de Colau.

Les paraules de Trias

En una entrevista a TV3, el batlle en funcions, Xavier Trias, havia dit: ‘Si ERC i PSC diuen que volen fer govern amb Trias i el PP vota a favor de la investidura, seria una alternativa’. Ha explicat que el PP li havia fet saber que votaria a favor de la seva investidura com a batlle, i ha dit que intentaria presentar una proposta de govern per a ser investit si obtenia el suport d’ERC i del PSC per a tenir ‘un govern fort’. Ha dit que encara n’havia de parlar amb Alfred Bosch i Jaume Collboni i que serien ells –que ja han començat contactes amb Colau– qui decidirien. Bosch ja ha tancat aquesta porta de manera contudent. 

Heus ací l’entrevista a ‘Els matins’ de TV3:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any