El parlament farà una passa més cap a la hisenda pròpia

  • Aprovarà la llei d'ordenació dels cossos tributaris la setmana que ve

VilaWeb
VilaWeb
ACN
26.05.2015 - 13:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del parlament de la setmana que ve debatrà i amb tota seguretat aprovarà el projecte de llei d’ordenació dels cossos tributaris d’adscripció exclusiva a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). És un dels compromisos que van adquirir CiU i ERC quan van refermar el seu pacte de governabilitat. La llei, tramitada pel procediment d’urgència, prepara l’ATC per dotar-la dels recursos que la convertiran en una veritable hisenda pròpia, amb capacitat plena de gestió, inspecció i recaptació de tots els tributs. Estableix la creació d’un cos tècnic d’inspectors tributaris, consolida els gestors tributaris i preveu la integració voluntària de funcionaris d’unes altres administracions.

La llei dels cossos tributaris és una de les tres lleis que arribaran la setmana que ve al debat final. Les altres dues són la de la formació i qualificació professional (la llei de la FP) i la de la simplificació de l’activitat administrativa. Això ho ha acordat avui la junta de portaveus, que també ha assignat al ple que comença el dimecres 3 de juny els debats de totalitat del projecte de llei de processos d’execució hipotecària i el de la proposició de llei del PP sobre el règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs.

Durant la reunió de la junta de portaveus també s’ha apuntat que la setmana del 15 de juny es podrien encabir els plens monogràfics sobre salut i sobre Innova, que probablement, quedaran agrupats. Si finalment no es fa al juny, aquest ple es faria el mes de juliol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any