Notícies

Dilluns  25.05.2015  13:17

Detingut el president d'una mesa electoral que es va negar a acudir al col·legi electoral

L'ha detingut la Guardia Civil quan ha anat voluntàriament a identificar-se

Men?ame
 

Una de les meses electorals situades al Centre Cultural la Passarel·la d’Albaida va ser dirigida pel president suplent, atés qui l’havia de presidir s’hi va negar i no es va presentar al col·legi electoral. La persona nomenada per a aquesta funció, qui ens ha demanat de no fer públic el seu nom, havia informat la Junta Electoral de Zona de la seua decisió, basada, tal com explica en el seu escrit d’al·legació, en motius ideològics. Aquest dilluns, quan ha acudit voluntàriament a la caserna de la Guardia Civil d'Ontinyent a identificar-se, acompanyat d'un advocat, ha quedat detingut.

En l’al·legació presentada, l'ara detingut explica que la decisió la pren basant-se en la seua condició d’anarquista i la seua voluntat de ser conseqüent amb la seua ideologia. Segons hi detalla, el seu concepte de democràcia és ‘directa, federativa i assembleària, no amb aquesta democràcia que en realitat és un sistema parlamentari i presidencialista, on obliga a delegar la nostra responsabilitat en uns pocs, que com ja dic, no tenen res a veure ni amb nosaltres (la gent d'a peu), ni amb la nostra realitat social, i a la vista està, que prenen decisions a la nostra esquena on afavoreixen abans els bancs i la persistència d'aquest règim econòmic i de consum anomenat capitalisme, que no les persones. Per tant és molt més injust que no ens imaginem’.

A més, explica que la seua postura no vol convertir-la en res que interferisca en el dret de vot de la població, ni tampoc pretén buscar ‘paranys ni trucs’ que el deslliguen de l’obligació ja que es nega a complir-la per convicció.

El sindicat CNT-Vall d’Albaida, de què forma part, ha mostrat el seu suport a l’actitud de desobediència.