Rita Barberà cerca ara un acord amb el PSOE ‘enfront del radicalisme’

  • 'Els valencians tindran el govern que han volgut votar', diu

VilaWeb
Redacció
25.05.2015 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rita Barberà ha perdut les eleccions, després de vint-i-quatre anys. El PP no té majoria a València ni tan sols ajuntant-se amb Ciutadans, de manera que tot fa pensar que Joan Ribó, de Compromís, serà el pròxim batlle. Però Barberà encara no ha plegat veles, i en el discurs que va fer ahir va deixar anar que els valencians tindrien el govern que hauran volgut i va fer una crida a arribar a un ‘acord d’estat’ –s’entén que amb el PSOE– per frenar l’oposició, que va dir que era ‘radicalisme’.

‘Vinc molt serena, vinc amb molta dignitat, amb molt d’orgull i amb molt agraïment a tots els valencians. Han estat els valencians els qui m’han permès de ser batllessa de València durant vint-i-quatre anys! Mai no he tingut un honor més important i els ho vull agrair. Hem assistit a unes eleccions molt importants, en què el poble valencià ha decidit. Ha decidit que el Partit Popular a la ciutat de València sigui la força més votada, però, òbviament, de manera insuficient. És un mal resultat, no ho amagaré. No m’agrada gens. No m’agrada ni per a València ni per al PP’, va dir.

I va continuar així: ‘Crec que els valencians, que els votants sempre tenen raó. Els valencians tindran el govern que han volgut votar, ni més ni menys. Jo compliré la meva obligació: sóc la força més votada. Per tant, a partir de demà, després d’haver anat a Madrid i tal i tal, i de tornar-ne, trucaré a les forces polítiques que consideri convenient per si creuen que podem fer un acord d’estat enfront del radicalisme. Si no ho volen, no es farà, i si ho volen, es farà. Aquesta és la meua obligació. Però sobretot, sobretot, amb orgull de valenciana, de pertànyer al Partit Popular, i amb moltíssima dignitat, gràcies a tots els valencians.’ 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any