Canvi històric a Barcelona: Colau guanya les eleccions

  • Barcelona en Comú obté 11 regidors i CiU, 10 · ERC guanya dos regidors i la CUP entra amb tres

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.05.2015 - 21:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona en Comú, encapçalada per Ada Colau, és la força més votada amb prop gairebé tot l’escrutini a les eleccions municipals a Barcelona, amb 11 regidors. CiU s’hi acosta molt, amb 10. ERC i Ciutadans tindrien 5 regidors cadascun. El PSC en té 4 i el PP i la CUP, 3. Vegeu les dades de l’escrutini.

Enquestes a peu d’urna

Colau pot obtenir entre 10 i 12 regidors a l’Ajuntament de Barcelona i estar frec a frec amb CiU, de Xavier Trias, que en pot aconseguir entre 9 i 11, segons l’enquesta de TV3. Els seguirien de lluny, amb un triple empat, el PSC, PP i Ciutadans –Jaume Collboni, Alberto Fernández Díaz i Carina Mejías, respectivament– amb 4 o 5 representants cadascun. ERC, amb Alfred Bosch al capdavant, i la CUP, amb Maria José Lecha, en tindrien 3 o 4.

Antena 3 també ha publicat un sondatge de Barcelona, segons el qual Trias guanyarà amb 11 o 12 regidors, i Colau quedarà a tocar, amb 10 o 11. En tercera posició hi hauria el PSC amb 5 o 6 regidors, seguit del PP amb 4 o 5. ERC aconseguiria 3 o 4 regidors. Antena 3 assenyala un grup de 4 regidors o 5 més, en què presumiblement hi ha Ciutadans i la CUP.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any