La llista de les candidatures compromeses amb la independència

  • Centenars de candidatures han signat el manifest impulsat per l'ANC

VilaWeb
Redacció
22.05.2015 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet pública la llista completaamb totes les candidatures que han signat el compromís municipal per la independència. Aquesta campanya de l’ANC s’ha centrat en aconseguir el compromís amb el procés sobiranista del màxim nombre de candidatures que es presenten a les eleccions municipals d’aquest diumenge. I el resultat són prop de 1.300 candidatures de més de 600 municipis a les quals s’hi afegeixen un miler més d’adhesions individuals. 

El manifest ‘Els ajuntaments per la independència‘ (pdf) es compromet a adherir el poble o ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) o bé ratificar-la, ‘treballar pel caràcter plebiscitari’ de les eleccions del parlament del 27 de setembre i ‘constituir governs locals independentistes que puguin fer costat a les decisions del nou parlament i del govern sorgit de les eleccions plebiscitàries’. Podeu consultar tota la llista en aquest enllaç.

Barcelona ha comptat amb el compromís de Xavier Trias (CiU), Alfred Bosch (ERC), Maria José Lecha (CUP-Capgirem BCN) i Ignasi Planas (Millor Barcelona). A Lleida, fins a cinc candidatures s’han sumat al compromís: Antoni Postius (CiU), Juli Otal (ERC), Eduard R. Baches (ICV), Francesc Gabarrel (CUP-Crida) i Josep Ramon Mòdol (MES). A Girona, han estat Carles Puigdemont (CiU), Maria Mercè Roca (ERC), Laia Pelach (CUP) i Andreu Garriga (SI) els qui han signat. Finalment, Tarragona ha comptat amb el compromís d’Albert Abelló (CiU), Pau Ricomà (ERC), i Laia Estrada (CUP).

En aquest tram final de campanya, l’ANC també ha fet públic un vídeo amb el clam del Palau Sant Jordi per aconseguir una victòria a les urnes ‘que permetin aconseguir el màxim d’ajuntaments compromesos amb el procés de construcció de la República catalana’. 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any