L’AMI demana als ajuntaments que hissin banderes de Dinamarca

  • És una 'mostra d'agraïment' al parlament danès, que dimarts va aprovar una moció sobre l'autodeterminació de Catalunya

VilaWeb
Redacció
22.05.2015 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) fa una crida als batlles catalans a penjar la bandera de Dinamarca als balcons dels ajuntaments, en mostra d’agraïment a aquell país, que dimarts va aprovar una moció en favor del ‘diàleg democràtic i pacífic’ sobre la independència de Catalunya. Aquesta iniciativa va néixer a Sant Pol de Mar, on dijous el Museu de Pintura que hi ha al costat del consistori va hissar la bandera danesa. ‘És una mostra d’agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu parlament, el procés d’independència de Catalunya’, ha explicat avui per mitjà d’un comunicat el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal.

L’AMI ha recordat que la resolució del parlament danès va comptar amb el suport de sis partits dels vuit que hi ha al parlament: 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. A més, ha subratllat que el text de la resolució que es va aprovar manifesta que el parlament danès ‘pren nota de l’explicació del govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l’opinió que la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol a Madrid’. Això, segons l’AMI, és un reconeixement de Catalunya com a subjecte polític.

Crida a tornar a penjar les estelades diumenge al vespre

Paral·lelament, l’Associació de Municipis per la Independència ha fet una crida als batlles perquè diumenge a les vuit del vespre, quan tanquin els col·legis electorals, es tornin a penjar les estelades als ajuntaments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any