Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  21.05.2015  06:00

Tone, l'extensió de Chrome per a compartir adreces 'de viva veu'

Dos enginyers de Google desenvolupen una eina que permet a dos ordinadors o més de passar-se URL a través de sons

Men?ame
 

Dos enginyers de Google, Alex Kauffmann i Boris Smus, han presentat un revolucionari invent que, asseguren, sols van trigar una tarda a desenvolupar. Es diu Tone i és una extensió per al navegador Chrome que permet de compartir una adreça d'internet amb un ordinador pròxim a través del so. Tal com fem els humans quan som a prop els uns dels altres, si dos ordinadors o més tenen aquesta eina instal·lada i el micròfon obert es poden passar 'de viva veu' una URL sense haver de recórrer a programes de missatgeria.

Kauffmann i Smus es van adonar que, arran de la multiplicació d'aparells digitals al voltant nostre, s'havia disparat paral·lelament la complexitat de coordinar-los i de moure material i continguts entre si. Sistemes com el correu electrònic i Dropbox, per exemple, veien que facilitaven molt la compartició de fitxers a tot el món, però per a compartir coses amb gent que era a prop potser no eren les eines més adequades.

En aquest vídeo podeu veure el senzill funcionament de Tone: