El batle de Castelló de Rugat va proposar de dur la planta de residus animals al seu terme

  • Ho assegura el promotor de la planta de la Pobla del Duc en una conversa que ha publicat Radioaktiva

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.05.2015 - 22:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Radioaktiva ha publicat a la web un extracte d’una conversa que van mantindre membres de l’Assemblea Veïnal Contra la Planta amb els responsables del projecte de la planta de tractament de residus animals que es vol instal·lar a la Pobla del Duc. En l’àudio, enregistrat de manera secreta, hi apareixen Francisco Soria i Paco Soria, pare i fill, durant una visita a l’empresa Valgra S.A, a Beniparrell.

Segons s’escolta en aquesta gravació, l’empresari assegura que el batle actual de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, devia conéixer el projecte d’instal·lació de la planta atés que la primera ubicació prevista era en uns terrenys propietat d’un familiar seu. Els terrenys es van desestimar posteriorment, i l’empresa va perdre, tal com assegura Soria, el senyal que havien pagat: ‘(…) nosaltres donarem uns diners i un senyal. I Jo sé que hi havia un familiar de l’actual alcalde… per tant no pot dir que ell no sabia que el projecte estava en marxa (…)’. A més, l’empresari afirma que és ell qui ha intentat concertar una reunió amb Gomar sense cap èxit.

En un altre moment, Soria diu que el batle de Castelló de Rugat, José M. Barranca, li va confessar que s’havia posicionat en contra de la planta i havia firmat el document de la Mancomunitat en oposició a la instal·lació ‘perquè si no se’m tiren damunt’. Més encara, el promotor assegura que Barranca li va proposar de reubicar el projecte: ‘(…) per què no et fas uns metres més cap allà i el fiques en el meu terreny? I aixina tots els beneficis vénen cap al meu poble? (…)’.

Els empresaris fan referència també a un projecte d’Iberdrola de construir una línia de mitja tensió entre els municipis de Castelló de Rugat, la Pobla del Duc, Beniatjar i Bèlgida, que passaria a 500 metres dels terrenys on es pretén construir la planta. La línia s’ampliaria a alta tensió per a poder fer funcionar una caldera de biomassa amb què rpoduir electricitat.

En l’àudio, Soria afirma que l’ex-batle de la Pobla del Duc, Natalio Navarro, li va demanar dues coses. ‘A mi Natalio lo únic que em demanà en el seu moment varen ser dos coses: (…) que si fem el projecte en la Pobla, que tinguera el tema de comprar, de pagar un cotxe municipal, un tot terreny (…) i col·laborar en la raïmà’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any