La comunitat educativa recorda la mort d’Abel Martínez Oliva

  • Els sindicats d'ensenyament reclamen que no s'oblidin els fets i que es millori la convivència escolar

VilaWeb
VilaWeb
ACN / Redacció
20.05.2015 - 10:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A les 9.20 d’avui, quan feia just un mes que el professors Abel Martínez Oliva moria després de l’agressió d’un alumne de l’institut Joan Fuster de de Barcelona, el sector de l’ensenyament li ha retut un homenatge. Tal com havien convocat els sindicats d’ensenyament, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT, s’ha fet una concentració davant el Departament d’Ensenyament a Barcelona i davant els Serveis Territorials a Lleida, on mestres i companys han desplegat una pancarta amb el missatge ‘Tots som Abel’. 

En un manifest unitari que s’ha repetit davant de tots els serveis territorials, els sindicats, han demanat més mesures de prevenció per evitar que torni a succeir un episodi similar. Directors generals i sotsdirectors també s’han concentrat a l’acte d’homenatge.

Els sindicats demanen una negociació per a abordar tot de qüestions que els preocupen. El principal objectiu és que no s’oblidin els fets. També demanen que es revisin els protocols per a la resolució de conflictes a centres educatius; que es millori la convivència escolar –de manera que es pugui garantir l’atenció a la diversitat, al model inclusiu i a l’atenció personalitzada–; i que s’implanti un model de gestió més democràtic on ningú dins cap centre educatiu no es pugui sentir aïllat.

Consideren que la conselleria d’Ensenyament ha gestionat malament aquesta situació i anuncien que continuaran treballant dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa per una mobilització abans de final de curs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any