Les sorprenents propostes de renovació de la bandera neozelandesa

  • Nova Zelanda ha de votar l'any vinent la bandera substituta de l'actual, que data del 1902 i és plena de reminiscències colonials britàniques

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre neozelandès, John Key, va anunciar l’octubre passat que començava un procés referendari per a decidir si es mantenia la bandera nacional actual o es canviava. El govern té oberta una pàgina web on els ciutadans del país, i també de fora, poden enviar propostes de disseny: ja n’hi ha més d’un miler, algunes de reeixides i algunes que no ho són tant.

Hi ha models dignes de dissenyadors i vexil·lòlegs experts, al costat de dibuixos infantils i propostes més curioses com la de la bandera amb codi QR, la que té formes geomètriques, la d’homenatge a les ovelles (omnipresents als camps del país) o aquesta versió de la quebequesa. Entre les més estrambòtiques, la versió estil Nyan.cat i aquesta bandera emoticona.

De totes les propostes recollides enguany, un grup de notables de la societat del país seleccionarà el disseny que més li agradi i el 2016 es farà un referèndum per a elegir entre l’eventual model guanyador i la bandera actual, amb la constel·lació de la Creu del Sud i la bandera del Regne Unit al marge superior.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any