Militants del PP agredeixen membres de la PAH al míting de Rajoy a Barcelona

  • Empentes i cops de bandera mentre els expulsaven del recinte on es feia l'acte · Entre els atacants hi ha el candidat del PP a Sabadell · Estafats per Fórum i Afinsa també protesten en l'acte

VilaWeb
ACN
18.05.2015 - 20:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Almenys tres membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han entrat al míting de Mariano Rajoy a Barcelona, al pavelló de la Nova Icària, i l’han interromput cridant consignes dues vegades consecutives. Els serveis de seguretat els han desallotjats ràpidament. A més, mentre els feien eixir, els assistents a l’acte els han clavat empentes i cops de bandera.

Tot seguit Rajoy ha replicat des de l’escenari: ‘Continuem, que jo ja hi estic acostumat, a aquestes coses. Al final no passa res: passarà que guanyarem les eleccions municipals.’

Heus ací un vídeo del moment de l’agressió:

L’emissió realitzada del PP no ha mostrat imatges d’aquests incidents i només han pogut ser enregistrades per algunes càmeres que hi havia muntades per fer emissions directes.

Per exemple, aquestes són imatges de BTV:

Alguns usuaris han difós també les imatges que ha emès el Telenotícies de TV3 i que són ben eloqüents:

Abans, desenes de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’havien concentrat silenciosament a l’entrada del míting. De primer s’esperaven a l’entrada del pavelló, però els han fet travessar a la vorera de davant, vigilats per una cadena de mossos d’esquadra. Alguns dels qui protestaven s’han queixat als agents i els han dit que feien costat al president espanyol. Malgrat aquestes precaucions, Rajoy ha accedit al pavelló de la Nova Icària per una porta lateral, i així ha esquivat la majoria de manifestants.

Dins el pavelló han protestat també grups d’estafats per Fórum i Afinsa.

Pel que fa al discurs de Rajoy, ha alertat al president de la Generalitat, Artur Mas, que governar ‘no és convocar referèndums’ i li ha retret la seva manca de lleialtat amb el Fons de Liquiditat (FLA). El líder del PP ha criticat per igual les posicions independentistes i de partits com Podem. En aquest sentit, ha assegurat que no volen que ‘els ajuntaments s’utilitzin pels enemics de la llibertat instal·lats en un extremisme arcaic i impropi del segle XXI’. També ha dit que un ajuntament ‘no pot ser una plataforma per a defensar posicions independentistes en contra de la majoria’.


Informació relacionada:
El candidat del PP a Sabadell, Esteban Gesa, entre els agressors a activistes de la PAH

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any