La primatòloga Jane Goodall, Premi Internacional Catalunya 2015

  • El jurat ha valorat la tasca de la coneguda etnòloga i antropòloga britànica

VilaWeb
ACN – Redacció
18.05.2015 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primatòloga britànica Jane Goodall ha estat guardonada amb el Premi Internacional Catalunya, que atorga la Generalitat. El jurat ha valorat la seva tasca científica, dedicada a l’estudi del comportment dels ximpanzés a l’Àfrica i el seu activisme mediambiental. 

El jurat ha reconegut que les seves aproximacions científiques no només han descobert la vida dels grans simis, sinó que han donat a la humanitat una nova visió de la biosfera. Ambaixadora per a la Pau de les Nacions Unides i ‘Dama’ de l’Imperi Britànic, es tracta d’una de les més importants expertes en conducta animal, gràcies a la tasca que fa més de 50 anys ha dut a terme al Parc Natural de Gombe, a Tanzània, amb l’estudi del comportament dels ximpanzés. Aquesta tasca l’ha fet mereixedora de molts premis, entre ells el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació el 2003.

El 1975 va fundar la institució que porta el seu nom, que té seu a Washington i que desenvolupa iniciatives per a la preservació de la natura i desenvolupament de l’Àfrica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any