Sacs de gemecs iranians i occitans al festival Cornamusam d’Olot

  • El programa de cultura popular 'Fes Ta Festa' parla amb Pol Ducable, un dels responsables del festival que es farà del 19 al 21 de juny

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
16.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest setmana passada es va presentar l’edició 2015 del festival Cornamusam, que es farà entre el 19 i 21 de juny a Olot. L’Amadeu Carbó ha entrevistat a Pol Ducable, un dels responsables d’aquest Festival Internacional de la Cornamusa. També el director del programa, Jesús Ventura, explicarà i lloarà l’excel·lència del catàleg en línia de l’obra musical de Juli Garreta, una iniciativa que es va presentar dissabte passat a Sant Feliu de Guíxols. Ventura també comentarà amb evident escepticisme la pretesa autoria del mestre de sis sardanes que es van estrenar el mateix dia a Sant Feliu.

Pel que fa a les seccions, n’hi ha moltes i ben variades. A les ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies comença una nova tongada d’expressions populars, com ara la que pregona ‘Bou solt, es llepa quan vol’. No em direu que no imagineu per on aniran els trets… La ‘Crònica castellera‘ d’en Carles Esteve fa un repàs de les novetats més importants del cap de setmana passat amb la notícia que el ‘Primer castell de 9 de la temporada‘ l’han assolit ja els Minyons de Terrassa.

Els ‘Sons de la tradició’ ens porten, de la mà d’en Ramon Vilar, una tonada popular tradicional del temps de Quaresma: el ‘Serra la vella‘. I a l”Expedient C’ l’Amadeu Carbó ens parlarà de ‘La desaparició dels Gegants del Pi‘, un episodi no gaire conegut de l’existència d’aquests populars personatges barcelonins. I per acabar a ‘Els secrets de l’Etnològic’ en Gustau Molas ens parlarà de ‘La Virolla‘ que, com sempre, segur que no és allò que d’entrada us penseu.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any