L’ANC fa una crida a omplir els balcons d’estelades per la prohibició de la junta electoral

  • 'Canviem el prohibim per l'omplim', ha piulat

VilaWeb
ACN/Redacció
14.05.2015 - 20:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a omplir els balcons d’estelades en resposta a la decisió de la junta electoral espanyola ordenar la retirada de les estelades que estiguin penjades en edificis i espais de titularitat pública. L’entitat ha piulat: ‘Canviem el prohibim per l’omplim: Omplim els balcons d’estelades. Omplim les urnes de vots.’

Per la seva banda, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha lamentat a través d’un comunicat la resolució de la junta electoral. També ha animat els ajuntaments a treure-les ‘només en el cas dels edificis que esdevinguin locals electorals’. A banda, l’entitat adverteix que les estelades tornaran a onejar als ajuntaments associats a l’AMI i als locals municipals un cop finalitzat el període electoral. Finalment, l’AMI fa un crida als ‘ciutadans que així ho desitgin’ a penjar l’estelada als balcons dels seus habitatges.

Interpretacions

L’ordre de la junta electoral espanyola estableix que durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir de manera estricta la neutralitat política i per tant, ‘s’han d’abstenir de col·locar en edificis públics i locals electorals’ símbols que puguin considerar-se partidistes. També ordena que s’han de retirar els que ‘haguessin estat col·locats abans de la convocatòria electoral’. Aquest criteri, acaba la resolució, ‘resulta aplicable a les banderes objecte de consulta’.

En canvi, la interpretació que fa l’AMI, segons ha explicat a l’ACN, és que la resolució ordena a treure les estelades ‘només dels edificis que esdevinguin locals electorals’, per la qual cosa ha recomanat als ajuntament que acatin aquesta ordre concreta quan se’ls notifiqui.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any