Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  14.05.2015  20:01

Autor/s: ACN/Redacció

L'ANC fa una crida a omplir els balcons d'estelades per la prohibició de la junta electoral

'Canviem el prohibim per l'omplim', ha piulat

Men?ame
 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a omplir els balcons d'estelades en resposta a la decisió de la junta electoral espanyola ordenar la retirada de les estelades que estiguin penjades en edificis i espais de titularitat pública. L'entitat ha piulat: 'Canviem el prohibim per l'omplim: Omplim els balcons d'estelades. Omplim les urnes de vots.'

Per la seva banda, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha lamentat a través d'un comunicat la resolució de la junta electoral. També ha animat els ajuntaments a treure-les 'només en el cas dels edificis que esdevinguin locals electorals'. A banda, l'entitat adverteix que les estelades tornaran a onejar als ajuntaments associats a l'AMI i als locals municipals un cop finalitzat el període electoral. Finalment, l'AMI fa un crida als 'ciutadans que així ho desitgin' a penjar l'estelada als balcons dels seus habitatges.

Interpretacions

L'ordre de la junta electoral espanyola estableix que durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir de manera estricta la neutralitat política i per tant, 's'han d'abstenir de col·locar en edificis públics i locals electorals' símbols que puguin considerar-se partidistes. També ordena que s'han de retirar els que 'haguessin estat col·locats abans de la convocatòria electoral'. Aquest criteri, acaba la resolució, 'resulta aplicable a les banderes objecte de consulta'.

En canvi, la interpretació que fa l'AMI, segons ha explicat a l'ACN, és que la resolució ordena a treure les estelades 'només dels edificis que esdevinguin locals electorals', per la qual cosa ha recomanat als ajuntament que acatin aquesta ordre concreta quan se'ls notifiqui.