Ja es pot exercir la sobirania fiscal per internet

  • L'eina es diu e-tributs i l'ha impulsada la plataforma Catalunya diu Prou amb l'ajut de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
14.05.2015 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Catalunya diu Prou ha presentat una web, e-tributs, perquè els ciutadans puguin pagar els imposts a la Generalitat en lloc de pagar-los a l’estat espanyol. Amb aquesta nova eina, es podran pagar els imposts telemàticament a l’Agència Tributària Catalana. La iniciativa té el suport del govern de la Generalitat.

Fins ara els qui volien exercir la sobirania fiscal havien de fer-ho presencialment, cosa que era una dificultat i suscitava desconfiança. Segons Catalunya diu Prou, ara ja no hi ha excusa per a no pagar els imposts a la Generalitat. ‘La sensació d’il·legalitat ha desaparegut’, ha dit Carme Teixidor, portaveu de la plataforma.

En la presentació d’aquesta nova eina, hi havia representants polítics de forces sobiranistes: Jordi Turull de Convergència i Unió, Lluís Salvador i Francesc Iglesies d’Esquerra Republicana, Magda Casamitjana de MES i David Folch de Solidaritat, a més de Jaume Marfany, vice-president de l’ANC, Eduardo Reyes, president de Súmate, i representants d’Òmnium. Tots han rebut una petició formal de Catalunya diu Prou per a incloure en sengles programes electorals el compromís d’exercir la sobirania fiscal perquè com més vagi més gent pagui tots els tributs al govern català.

Quaranta-dos candidats compromesos

Aquesta tarda, quaranta-dos caps de llista de la comarca del Bages signaran un compromís amb aquesta nova eina. si acaben essent batlles, els ajuntaments respectius també exerciran la sobirania fiscal pagant els imposts a l’Agència Tributària Catalana. Catalunya diu Prou assegura que ja hi ha vuitanta-cinc ajuntaments i consells comarcals i milers d’empresaris, autònoms i cooperatives que paguen els imposts a la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any