Els mossos acusen la policia espanyola d’haver avisat uns gihadistes que perseguien

  • El jutge Santiago Pedraz arxiva la causa després d'haver encausat alguns policies

VilaWeb
Redacció
14.05.2015 - 10:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència espanyola ha decidit d’arxivar una denúncia dels mossos d’esquadra contra un grup d’agents de la policia espanyola de Sabadell, que sembla que van alertar un presumpte grup gihadista que era investigat pels mossos. Aquesta denúncia s’ha sabut ara que el jutge Santiago Pedraz ha arxivat la causa, després d’haver encausat uns quants policies espanyols.

Segons que recull Economia Digital, la brigada d’informació dels Mossos d’Esquadra va començar fa més d’un any una investigació sobre un presumpte grup d’islamistes radicals que operaven entre Sabadell i Terrassa. En va informar Santiago Pedraz, jutge central d’instrucció número 1 de l’Audiència espanyola. En la investigació, van arribar a identificar un total de dotze suposats gihadistes, preparats per a ser enviats a Síria. Però el curs de la recerca va fer un tomb quan els mossos van sospitar que un grup d’agents de la policia espanyola de Sabadell havien alertat els sospitosos.

De resultes d’això, la policia catalana va presentar una denúncia al jutge Santiago Pedraz, que va obrir una investigació a banda. Fins i tot va arribar a encausar alguns policies per motius que encara no s’han fet públics, però ara, finalment, ha decidit d’arxivar la causa.

Clima de desconfiança

La relació entre els mossos d’esquadra i la policia espanyola no s’ha pas deteriorat de poc. Fa un mes, els mossos van desarticular una presumpta cèl·lula gihadista al Vallès Occidental i a Barcelona, que presumptament tenia relació directa amb Estat Islàmic. Doncs poc després d’aquella important operació el comissari en cap dels mossos, Josep Lluís Trapero, va denunciar que la policia espanyola no compartia amb ells la informació que enviaven els serveis d’intel·ligència estrangers i que afectava la seguretat de Catalunya.

Segon Trapero, aquesta actitud dificulta la feina operativa de la policia catalana i en trepitja les competències, no únicament en la lluita contra el gihadisme, sinó també en més àmbits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any