Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  13.05.2015  22:22

Autor/s: ACN

L'Escola Pia de Mataró farà les matemàtiques en espanyol el curs vinent als dos grups afectats per l'ordre del TSJC

Els pares de la resta d'alumnes, molests per la judicialització de l'ensenyament

Men?ame
 

L'Escola Pia Santa Anna de Mataró farà les classes de matemàtiques en castellà als dos grups afectats per la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquesta decisió judicial obliga a fer un 25% de les classes en espanyol, arran de la denúncia d'una família amb fills a tercer i a cinquè de primària. La direcció del centre ho ha comunicat als pares dels cursos afectats, segons que ha pogut saber l'ACN. Els pares de la resta d'alumnes, que no sabien res d'aquesta denúncia, estan molests per la judicialització de l'ensenyament dels seus fills. Ara s'ha de veure quina decisió es pren per a les poques setmanes que encara manquen fins a final de curs.

Inicialment, sembla que el centre ha proposat de complir la resolució del TSJC contractant un professor que fes la classe en espanyol als alumnes afectats i a tots aquells que s'hi volguessin afegir. Tanmateix, durant la reunió al centre cap més família no ha escollit l'opció de l'ensenyament en espanyol.

Per aquest motiu, ara la mesura provisional pot restar en suspens, perquè sembla que els denunciants s'han desdit per evitar la marginació dels seus fills. L'escola estudiarà si pot ajornar l'aplicació de la sentència fins al curs vinent per a no entrebancar l'acabament de les classes abans de l'estiu.

 

Informació relacionada:

Centenars de manifestants a Mataró en defensa de l'escola en català

[ÀUDIO] Wert compara la situació de l'espanyol a Catalunya amb la del català sota el règim franquista

Tardà acusa Wert de 'mala persona i fanàtic' i és expulsat del congrés

Mas: 'No admetrem que els que han estat els botxins de Catalunya ara es presentin com les víctimes'