Viena instal·la semàfors amb parelles homosexuals

  • Aprofitant la gala d'Eurovisió, el 23 de maig, la capital austríaca vol mostrar-se com una ciutat oberta al col·lectiu gai i, alhora, millorar la seguretat viària

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2015 - 10:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Viena es comença a preparar per a la gala d’Eurovisió, que l’any passat va guanyar la cantant Conchita Wurst. I ho fa d’una manera força sorprenent. Mig centenar de semàfors per a vianants de la ciutat incorporen des d’aquesta setmana les típiques figures vermelles i verdes que marquen la possibilitat de creuar el carrer amb parelles homosexuals. En concret, hi apareixen parelles d’homes i de dones agafades de la mà i amb cors.

Amb aquesta mesura, la capital austríaca vol donar una imatge de tolerància i de ciutat amb mentalitat oberta, aprofitant un dels esdeveniments musicals de l’any i icona de la diversitat. La campanya també coincideix amb la celebració del Life Ball, el principal acte a Europa de suport als afectats de sida o VIH, i que es farà a la mateixa Viena el 16 de maig.

Amb la iniciativa, l’ajuntament també espera que tant els conductors com els vianants prestin ‘més atenció als senyals de trànsit’ i millori, així, la seguretat viària.

Justament aquest últim objectiu és el que pretenia una altra campanya de la ciutat islandesa d’Akureyri, on les autoritats van canviar fa alguns anys els típics cercles lluminosos per cors.

També comença a ésser habitual en alguns indrets, com Sagunt des del 2007, la presència de semàfors de vianants amb siluetes femenines, en un intent més de reclamar la igualtat entre dones i homes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any