Tensió insòlita en l’inici de campanya

  • Un candidat convergent agredit hores després que Pablo Iglesias qualifiqués CiU de ‘gentussa’ · Una candidata d’ICV es retira de Girona pels seus insults als ‘catalufos’ · El debat de BTV de divendres sabotejat durant uns minuts

VilaWeb
Redacció
10.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La gran sorpresa de les primeres hores de campanya són els diversos incidents que han ocorregut de forma seguida en poques hores, contra els candidats i l’activitat de Convergència i Unió. El més greu ha estat l’agressió a un candidat de CiU a Nou Barris. L’atac a cops denunciat davant la policia i reconegut per l’agressor, ha sorprès de manera especial ja que no és gens habitual que això passi en una campanya electoral.

L’agredit va ser Santi Burrull, candidat número 36 de Convergència i Unió a Barcelona. El candidat convergent va ser agredit per un home al carrer de Fabra i Puig, mentre repartia propaganda electoral de CiU, en el marc d’una acció electoral al barri de Vilapicina i Torrellobeta. L’agressor estava visiblement nerviós li ha donat dos cops de puny al pit, i li ha recriminat que estigués repartint ‘aquesta merda’, referint-se als díptics electorals de CiU. I li ha exigit que ho deixes de fer. Dos carrers més enllà s’ha repetit l’agressió, moment en el qual des d’un comerç s’ha cridat a la policia que ha pres declaració a l’agressor. Mentrestant Burrull va ser atès de ‘contusions múltiples’ al Centre de Salut de les Cotxeres Borbó, i posteriorment va presentar una denuncia per agressions a la comissaria dels Mossos de Nou Barris.

Es dona la circumstància que en el mateix barri, ahir també, Pablo Iglesias s’hi va referir en un acte públic amb molta agressivitat contra Convergència i Unió. Sense esmentar les sigles però referint-se sempre ‘als amics de Pujol i Mas’ el líder de Podemos va fer servir en diverses ocasions l’expressió ‘gentussa’.

Una candidata de Girona contra ‘la dreta catalufa’

Ahir també una candidata d’ICV-EUiA de Girona, Marina Pibernat, va ser apartada de la llista després d’haver escrit a Twitter tot d’insults. A propòsit del debat de candidats a Barcelona de BTV Pibernat va piular: ‘Res més bonic que veure a BTV la “derechona catalufa”  atacant Ada Colau. Esteu cagats, escòria’. El comentari va rebre moltes crítiques d’usuaris de Twitter, però Pibernat no només no es va disculpar o va rectificar les seves paraules, sinó que va anar pujant el to dels seus comentaris. Arran d’això, les direccions d’ICV i EUiA a Girona van emetre un comunicat anunciant que la candidata ‘es retirava voluntàriament’ de la llista i que els qualificatius emprats no representaven la línia ideològica dels dos partits, membres també de la candidatura d’Ada Colau a Barcelona.

Sabotatge al debat de BTV

Pibernat es refereix precisament a l’accidentat debat electorat emès divendres per BTV. Un grup de manifestants de la CNT van aconseguir tallar el subministrament de llum i impedir durant deu minuts la difusió del mateix. Van explicar que l’acció venia motivada per les polítiques del candidat de CiU Xavier Trias, quan era conseller del govern català. Concretament van parlar de la privatització de la societat pública Cigesa, encarregada de la gestió informàtica de les nòmines i les dades dels funcionaris de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any