Rosa Alentorn, al capdavant de la votació de la nova direcció de l’ANC

  • Amb dades provisionals, encapçala l'escrutini seguida de Liz Castro, Agustí Alcoberro i Jordi Sánchez

VilaWeb
Redacció
09.05.2015 - 21:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Resultats provisionals de la votació d’aquest dissabte de la nova direcció de l’ANC: al capdavant, per molts pocs vots de diferència entre l’una i l’altra, hi ha Rosa Alentorn (3.205 vots) i Liz Castro (3.195), seguits d’Agustí Alcoberro, amb 3.125 vots. Tots tres formen part de l’equip Junts, i encapçalen la votació amb dades provisionals de les sis de la tarda de dissabte facilitades per l’ANC. En quart lloc hi ha, amb 3.014 vots, l’adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sánchez, el nom que més havia sonat aquests últims dies com a possible substitut en la direcció de l’entitat.

Alentorn, que ja havia estat membre del secretariat, fou la coordinadora de la campanya ‘Signa un vot’.

Heus ací la llista dels vint-i-cinc noms més votats en la llista del secretariat nacional. Amb dades provisionals, aquests integrarien el secretariat a més de cinquanta noms més elegits en les llistes territorials.

Rosa Alentorn Sànchez – 3.205
Liz Castro – 3.195
Agustí Alcoberro Pericay – 3.125
Jordi Sànchez Picanyol – 3.014
Gemma Cots Tallada – 2.655
Jordi Vilarasau Farré – 2.582
Nuri Guillaumes Isern – 2.537
Gabriel Rufián Romero – 2.462
Meritxell Serret Aleu – 2.377
Josep Sabaté Ibáñez – 2.326
Jaume Terribas Alamegó – 2.229
Carme Garcia Suàrez – 2.089
Oriol Munne Rama – 2.064
Hadar Ayxandri Sintorres – 2.034
Víctor Cucurull – 2.012
Albert Martín Ballesta – 1.993
Josep Emili Puig Soler – 1.961
Anna Pérez Mir – 1.883
Joan Contijoch Amill – 1.859
Àngels Folch Borràs – 1.848
Ferran Camps Campos – 1.831
Vicenç Relats Casas – 1.773
Antoni Llimona Botey – 1.761
Pere Grau Valls – 1.697
Ignasi Faura Ventosa – 1.668

En aquest article us presentem els 54 candidats a ocupar els 25 llocs de representació nacional.

Agustí Alcoberro i Pericay  (56 anys). Sant Martí, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya. Ha estat director del Museu d’Història de Catalunya entre el 2008 i el 2014. Professor d’història moderna a la Universitat de Barcelona. Doctor en història. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘En aquest moment històric, vull aportar-hi els meus coneixements, la meva experiència i la meva dedicació.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Rosa Alentorn i Sánchez  (54 anys). Viladecavalls. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Vice-presidenta d’Operacions a Fairview Research/IFI Claims Patent Services. Llicenciada en química. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Només en el consens i la unitat dels membres del secretariat serem capaços de no defallir davant les dificultats que ens esperen els mesos vinents.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Sergio Argüelles i Llanos  (23 anys). Santa Coloma de Gramenet. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Desocupat. ESO. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘No demanarem votar una altra vegada per decidir el nostre estatus polític. No demanarem acords amb l’estat espanyol. El temps s’acaba i només queda arribar a la independència per nosaltres mateixos.’ Diu que pot dedicar 21 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Hadar Ayxandri Sintorres (34 anys). Amposta. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Desocupat. Llicenciat en pedagogia. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Si entro al secretariat nacional em comprometo a treballar per la millora de la relació amb les assemblees exteriors i facilitar que els catalans expatriats participin, des del present, en el futur estat català.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jordi Badia i Garcia (43 anys). Teià. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Responsable d’informàtica i de comunicació de l’Ajuntament de Teià. Estudis secundaris.  No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Presento la meva candidatura que no vol més que sumar esforços en aquest moment transcendental amb la resta de persones escollides per a formar part del nou secretariat nacional.’ Diu que pot dedicar 10 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Ferran Camps i Campos (60 anys). Cabrils. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya. Pre-jubilat. Llicenciat en ciències polítiques i de l’administració.  Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Una ANC àgil, dinàmica, flexible, adaptable a les necessitats del treball a desenvolupar. D’anàlisi de la realitat concreta i posant les bases d’una mirada llunyana, amb pes ferm i construint sinergies entre els seus membres.’ Diu que pot dedicar 60 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Joan Camps i Ortiz (77 anys). Masnou. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat. Grau en gestió gerencial.  No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘La fermesa la tenim en la societat civil que ens manté el suport i el potencial de tots aquells que encara tenen algun dubte o por, davant la necessitat de desentendre’ns de l’estat espanyol i la seva perversa constitució.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Liz Castro (49 anys). Gràcia, Barcelona. Catalana nord-americana. Autora del llibre ‘What’s up with catalonia’.No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Escriptora i editora. Llicenciada en Art. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘No volem res estrany, ni tampoc som monstres; necessitem que el món ens entengui. No podem comptar amb l’ajut de ningú, però és essencial que la comunitat internacional no se sorprengui quan arribem fins al final.’ Diu que pot dedicar 10 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Joan Contijoch i Amill (71 anys). Sant Cugat del Vallès. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat. Llicenciat en història moderna i contemporània. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘L’ANC ha de recuperar el lideratge polític del procés i, per això cal una acció unitària i decidida pensant només en el bé del país.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Ramon Costa i Blanch (70 anys). Vilafranca del Penedès. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat. Doctor en administració d’empreses. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Considero que cal combinar l’empenta dels més joves amb l’experiència dels que, com jo mateix, podem aportar els coneixements adquirits al llarg d’una vida professional de més de 40 anys.’ Diu que pot dedicar 12 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Gemma Cots i Tallada (34 anys). Nou Barris, Barcelona. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Gestió i administració d’una productora audiovisual. Graduada en filologia catalana i llicenciada en periodisme. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Cal treballar el discurs, afinar el missatge, fer-lo arribar a determinats col·lectius i sectors, i fer-ho a través dels canals i mitjans adequats.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Víctor Cucurull Miralles (62 anys). Eixample, Barcelona. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Director de la Fundació Societat i Cultura. Llicenciat en filosofia i lletres. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘La tasca principal és la de fer els consensos necessaris. Una feinada per a assolir un objectiu diàfan: un poble lliure, una societat justa, una república catalana’. Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Enric de Vilalta i Pach (57 anys). Mataró. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. Milita a Iniciativa per Catalunya Verds. Director del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat. Llicenciat en història contemporània. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Cal construir una unitat política i social àmpliament majoritària i molt sòlida, i tenir una capacitat d’actuació que ens permeti d’afrontar les dificultats ben diverses que aniran sorgint fins a assolir els nostres objectius.’ Diu que pot dedicar 12 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Lluís de Yzaguirre i Maura (59 anys). Callús. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Professor titular d’universitat a la UPF. Autor d’articles d’opinió a VilaWeb. Doctor en filologia catalana. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Vetllar que el futur de la llengua catalana i la salut del multilingüisme no es vegin compromesos per cap actuació com la de la Gigaenquesta.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Miquel Delclòs i Saló (44 anys). Sant Cugat del Vallès. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Emprenedor. Enginyer industrial. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Cal potenciar el vessant virtual de l’Assemblea de manera que sigui més segura i disminueixi la dependència del correu electrònic.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Xavier Fähndrich (48 anys). Salou. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Tècnic municipal. Llicenciat en ciències politiques, sociologia i ciències de la informació. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Desitjo sumar la meva feina, la meva experiència i les meves energies amb la d’altres que com jo pensem que la independència de Catalunya no és una finalitat, sinó el mitjà per ser individualment i col·lectivament més lliures.’ Diu que pot dedicar 5 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Ignasi Faura (69 anys). Santa Maria de Palautordera. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Advocat. Llicenciat en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Hem de fer de l’ANC, des de tots els pobles, barriades i sectors, l’organització que permeti la mobilització general del nostre poble i l’eina de la unitat i la decisió dels ciutadans.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Alexandre Fenoll i Cruells (38 anys).  Sabadell. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. Va plantar cara a Felipe de Borbó quan es va negar a donar-li la mà en el Mobile World Congress de 2014. L’aleshores príncep espanyol s’hi va encarar i Fenoll no va cedir. No és militant de cap partit. Industrial. Formació professional en elèctrica. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Som a la recta final i crec que cal continuar reforçant la capacitat d’il·lusionar, la qualitat, la feina ben feta i el treball en equip dins l’ANC per pressionar com fins ara la classe política i no deixar que es jugui o és comerciï amb els interessos de part de la ciutadania del principat de Catalunya.’ Diu que pot dedicar 40 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Francesca Ferreres Storti (28 anys). Viu a l’estranger. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Encarregada del programa de pràctiques internacionals de gastronomia i turisme. Diplomada en treball social. No forma part de cap equip. La seva frase de candidata: ‘Són els voluntaris que la integren, no professionals, amb hores i recursos propis que treballen en equip per un objectiu tant clar i esperançador la gran força de l’assemblea.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Àngels Folch i Borràs (62 anys). Sabadell. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. Va ser a la Coordinadora Nacional de Consultes. No és militant de cap partit. Jubliada. Magisteri. No forma part de cap equip. La seva frase de candidata: ‘L’ANC és un organisme viu i, com a tal, també té punts febles a reforçar. Una de les principals responsabilitats dels membres del secretariat haurà de ser, sens dubte, vetllar per identificar els possibles punts febles de l’entitat i reforçar-los per tal que deixin de ser-ho.’ Diu que pot dedicar 18 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Francesc Foraster Arespacochaga (45 anys). Gràcia, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Cap de vendes. Diplomat en ciències empresarials. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Crec que si no forcem els politics a fer els passos necessaris, ells sols no ho faran mai, perquè tendeixen a tremolar-los les cames a l’hora de la veritat.’ Diu que pot dedicar 7 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Carme Garcia Suàrez (58 anys). Sabadell. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Va ser diputada d’ICV al congrés espanyol. Funcionària pública. Diplomada en treball social. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Crec que hem d’arribar a tothom, ser completament transversals, tant en l’àmbit social, polític, com també ideològic. Cal traslladar missatges directes i clars del país que volem i connectar amb problemes concrets del dia a dia de la gent.’ Diu que pot dedicar 10 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Pere Grau Valls (54 anys). Tarragona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Advocat dels Col·legis de Tarragona i Reus. Llicenciat en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Em comprometo a treballar perquè l’ANC sigui instrument aglutinador de tot l’independentisme, perquè sota els valors de la tolerància i la igualtat, les organitzacions socials i les institucions públiques d’una Catalunya sobirana permetin el progrés racional i el desenvolupament meritori i sostenible.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Nuri Guillaumes Isern (47 anys). Manlleu. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Cap de l’àrea econòmica a la Fundació Malalts Mentals de Catalunya. Llicenciada en direcció i administració d’empreses. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘M’agradaria treballar perquè cada vegada la part comptable i logística de l’assemblea fos millor, és a dir, que ens acostéssim a l’excel·lència. Se que és una part que es veu poc, però tinc la seguretat que una associació és molt més forta si tota aquesta part és forta.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Josep Maria Llasat Roig (61 anys). El Vendrell. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Arquitecte. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘La unitat, coratge, intel·ligència i serenitat en els moments crítics, seran determinants per aconseguir la República Catalana que desitgem.’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Antoni Llimona Botey (71 anys). Vilassar de Dalt. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Pagès. Estudis primaris. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Hem de ser constants i perseverants explicant qui som, com som i d’on venim; continuar en el camí que hem emprès com a poble i no defallir ni un moment fins a aconseguir ser un país nacionalment lliure, socialment just i amb un estat propi i independent.’ Diu que pot dedicar 35 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Pau López i Rojo (34 anys). Gràcia, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. És simpatitzant d’ERC. Director de màrqueting i vendes. Llicenciat en administració i direcció d’empreses. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Vista la incapacitat demostrada dels partits polítics per tirar endavant el procés de forma consensuada, cohesionada i coherent, ha de ser l’ANC que prengui el timó per portar la societat i els partits cap al fi últim i compartit que tots tenim i hem expressat públicament: la independència.’ Diu que pot dedicar 3 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Albert Martín Ballesta (62 anys). Horta-Guinardó, Barcelona. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Directiu a l’administració pública. Llicenciat en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Hem de reforçar les nostres capacitats organitzatives, especialment al secretariat nacional, creant grups de treball potents i professionals a partir, en primer lloc, dels nostres mateixos associats. Hem d’impulsar planificadament la penetració en la societat dels nostres valors i de la nostra manera de veure les coses.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Ferriol Moya Taulés (34 anys). Vilanova i la Geltrú. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Realitzador i tècnic audiovisual. Graduat en cinema. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Som ben a prop però si no som més, si no som el 50+1, Europa, que és on resideix la nostra única esperança, segurament no ens farà cas. Així doncs, queda molta feina per fer per a atreure encara més gent, per convèncer-los però també per canviar nosaltres, el sobiranisme, perquè tothom s’hi senti a gust.’ Diu que pot dedicar 7 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Oriol Munné Rama (37 anys). Dreta de l’Eixample, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Advocat. Llicenciat en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Cal treballar per ampliar la massa social, per tal de tenir més recursos, econòmics i humans, que ens permetin de fer arribar el missatge a més gent, especialment a aquelles zones on hi ha més indecisos o partidaris del no.’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Belén Murillo Martínez (40 anys). Quito, Equador. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Professora-investigadora de la Universitat Tecnològica Indoamèrica de Quito i professora de català del Casal Català de Quito. Llicenciada en ciències polítiques. No forma part de cap equip. La seva frase de candidata: ‘L’assemblearisme pot tornar-se descoordinació i desinformació o falta de comunicació. Garantir que això no passi requereix esforços immensos que poden esgotar els voluntaris, i fer perdre de vista l’objectiu final. És per això que cal engrescar la gent.’ Diu que pot dedicar 14 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Ferran Palau i Rodríguez (57 anys). Esquerre de l’Eixample, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Empleat de banca. Estudis secundaris. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘L’ANC ha estat una sorpresa per a molta gent, per a mi també. Ha sabut aglutinar a totes les persones que volem ser un país independent i desvincular-nos d’una vegada de l’opressió d’Espanya.’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Albert Papell-Sànchez (66 anys). Cambrils. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. És militant de SI. Jubilat. Estudis universitaris de matemàtiques, econòmiques, informàtica i magisteri. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Perills de l’ANC: existència de sectors amb tendències populistes, menyspreant els polítics, sense les necessàries i imprescindibles distincions, amb risc de voler constituir-se com a substituts d’aquests.’ Diu que pot dedicar 35 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Joan Marc Passada Casserres (46 anys). Ciutat Vella, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Es dedica al transport aeri. Dissenyador gràfic. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘L’assemblea és una gran entitat sotmesa a moltes pressions i convé que pugui continuar treballant amb la mateixa independència en què ho ha fet fins ara i és en aquest aspecte que vull posar el meu esforç perquè continuï sent així.’ Diu que pot dedicar 5 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Anna Pérez i Mir. Sants-Montjuïc, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Membre de l’equip editorial Grup Enciclopèdia Catalana. Llicenciada en filologia clàssica. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Puc aportar a l’equip i al nou secretariat nacional una visió plural i inclusiva per a la nova república catalana. Si pregunteu als que m’envolten personalment i professional, us diran que sóc una persona compromesa amb tot el que faig, que m’implico, de bon tracte…’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Josep Puig Boix (67 anys). Horta-Guinardó, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. Cofundador del partit Els Verds – Alternativa Verda. Jubilat. Doctorat en enginyeria industrial. Forma part de l’equip Per un Estat Ecològic. La seva frase de candidat: ‘Vull treballar perquè el nou estat de Catalunya faci les paus amb la natura i les cultures, avui greument agredides per la dèria consumista-productivista. I perquè incorpori en la seva constitució els principis ètics que emanen de la Carta de la Terra.’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Josep Emili Puig Soler (61 anys). Manresa. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Professional liberal. Arquitecte tècnic. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Continuar treballant en l’extensió territorial fins que no hi hagi cap poble sense un nucli de l’ANC constituït i també en el camp de la “desobediència”, dins la comissió d’incidència política.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Vicenç Relats i Casas (50 anys). Lliçà d’Amunt. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Director de la revista-llibre semestral Vallesos Gent, Terra i Patrimoni. Llicenciat en ciències de la informació. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘En l’esprint fins al 27-S ens cal arribar a més gent que encara no hi està prou il·lusionada o veu la independència amb recel. Cal arribar-hi amb arguments i també per la via emocional, des de la diversitat que configura el nostre poble.’ Diu que pot dedicar 14 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jordi Rich Ferré (63 anys). Esquerre de l’Eixample, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat. Enginyer industrial. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Una Catalunya independent no pot ser excloent ni elitista. Ha de ser la Catalunya de tots i tots hem de poder participar en igualtat de condicions a la construcció d’aquest país.’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat.  (Més informació.)

Àngel Ripoll i Farré (65 anys). Sant Vicenç dels Horts. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat. Graduat social. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Hem de ser molt més crítics amb els partits i no deixar-nos arrossegar pels partidismes dins el nostre secretariat ni tampoc pels sindicalistes.’ Diu que pot dedicar 6 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Elisenda Romeu Oller (60 anys). Cruïlles, Monells i Sant Sadurní. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. És militant d’ERC. Jubilada. Mestra. No forma part de cap equip. La seva frase de candidata: ‘L’ANC ha estat fins ara el catalitzador que el país necessitava per iniciar el camí cap a la independencia. En aquests moments és una peça clau per aconseguir el nostre objectiu.’ Diu que pot dedicar 15 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Pep Rovira Miret (50 anys). Terrassa. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Inspector de medi ambient de l’Ajuntament de Terrassa. Estudis de direcció cinematogràfica. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘La principal fortalesa de l’Assemblea és la gent com tu o com jo, que lluitem per un objectiu tan immens com és la independència del nostre país. Per això, ens hem de cuidar entre nosaltres, no tenim cap altre capital que la il·lusió de la nostra gent.’ Diu que pot dedicar 99 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Gabriel Rufián Romero (33 anys). Sabadell. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. És membre destacat de Súmate. Responsable de selecció i contractació en una empresa. Diplomat en Relacions Laborals. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Hem de ser capaços d’integrar tothom i demostrar que la independència d’aquest poble transcendeix un origen, un cognom o una llengua determinada.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Beni Saball i Caelles (55 anys). Sagrada Família, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Funcionària de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en dret. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘A l’ANC li falta preparar una documentació àmplia perquè es puguin respondre les preguntes de la gent de manera clara, ben fonamentada i amb un missatge coordinat, tant als convençuts, com als indecisos o fins i tot als contraris a la independència; ells són els que estan en contacte directe i continu amb la gent.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Josep Sabaté i Ibáñez (31 anys). Roquetes. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. És militant de la CUP. Responsable de gestió energètica al Servei d’Infraestructures de la Universitat Politècnica de Catalunya. Enginyer d’edificació. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Considero que la força de l’ANC ha estat la mobilització i el treball de totes les assemblees, a partir de la mobilització diària i d’objectius polítics molt concrets hem pogut avançar fins on som. El seu paper serà imprescindible fins que finalitzem el procés.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jordi Sànchez i Picanyol (50 anys). Sants-Montjuïc, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Adjunt general al Síndic Greuges de Catalunya. Va ser un dels líders de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes. Llicenciat en ciències polítiques i sociologia. Forma part de l’equip Junts. La seva frase com a candidat: ‘El meu compromis és treballar des del secretariat, si surto escollit, per reforçar les nostres fortaleses i per prioritzar l’acció pública de l’ANC per obtenir una majoria social suficient per fer imbatible democràticament la independència.’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Carles Segura i Buixó (51 anys). Sant Fost de Campsentelles. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. És militant de CDC. Es dedica a l’administració pública. Diplomat en ciències socials. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘Som a les portes de l’etapa decisiva del procés d’independència del nostre país i l’ANC està cridada a tenir-hi un paper clau. En el cas que els companys i les companyes de l’ANC em feu confiança i surti elegit, em comprometo a fer tot el que estigui al meu abast per tal de que aquesta etapa no sigui només decisiva sinó també definitiva.’ Diu que pot dedicar 25 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

 

Meritxell Serret Aleu (39 anys). Vallfogona de Balaguer. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Coordinadora tècnica a la fundació del món rural. Llicenciada en ciències polítiques i de l’administració. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidata: ‘Em comprometo a defensar el caràcter civil de l’ANC’ i que em proposo treballar per acostar l’ANC i el discurs a favor de la República Catalana a pobles i barris per a respondre pors i dubtes, donant suport a les AT, AS i AE.’  Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jaume Terribas i Alamegó (79 anys). Sant Cugat del Vallès. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Jubilat.  Llicenciat en ciències polítiques, econòmiques i comercials. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘L’ANC és encara una entitat convenient per a mobilitzar la societat civil i arribar a la majoria parlamentària de diputats sobiranistes que declarin la independència i aprovin la constitució de l’estat català.’ Diu que pot dedicar 9 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Bernat Vila i Ginestí (34 anys). Castellterçol. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Investigador. Llicenciat en geologia i doctor en ciències. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘L’ANC haurà de mantenir actiu i mobilitzat tot el moviment independentista popular després de tres anys de procés i alhora haurà de teixir estratègies per ampliar la massa social a favor de la independència (fins el 27-S).’ Diu que pot dedicar 30 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Santiago Vilanova Tané (68 anys). Ciutat Vella, Barcelona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. Cofundador del partit Els Verds – Alternativa Verda. Jubilat. Autor del llibre ‘L’estat ecològic’. Llicenciat en ciències de la informació. Forma part de l’equip Per un Estat Ecològic. La seva frase de candidat: ‘Vull treballar perquè el nou estat de Catalunya faci les paus amb la natura i les cultures, avui greument agredides per la dèria consumista-productivista. I perquè incorpori en la seva constitució els principis ètics que emanen de la Carta de la Terra.’ Diu que pot dedicar 6 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Jordi Vilarasau Farré (56 anys). Castelldefels. Ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant de cap partit. Director de l’Hospital de Sant Joan Despí – Moisés Broggi i Hospital General de l’Hospitalet. Doctor en medicina i cirurgia. Forma part de l’equip Junts. La seva frase de candidat: ‘La renovació del secretariat nacional, en aquest moment, és una feblesa a la qual cal contraposar l’experiència de part dels que ens tornem a presentar, juntament amb l’aire nou i vital que aportaran els nous secretaris.’ Diu que pot dedicar 20 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Ricard Vilaregut Sáez (42 anys). Badalona. No ha estat membre del secretariat de l’ANC. No és militant cap partit. Autònom (projectes per al tercer sector). Doctor en ciències polítiques, llicenciat en humanitats per l’UOC i diplomat en cultura de pau i resolució de conflictes per l’UAB. No forma part de cap equip. La seva frase de candidat: ‘Em preocupa la substitució de bona part de l’equip humà que ha portat l’ANC a ser el moviment excepcional que és, i veig que els reptes, més tàctics que estratègics, que a curt termini té l’ANC necessiten d’una cohesió interna molt forta.’ Diu que pot dedicar 8 hores setmanals a l’entitat. (Més informació.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any