Recordant Manel Casserras al ‘Fes Ta Festa’

  • El programa de cultura popular homenatja al mestre imatger de Solsona, mort la setmana passada

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
09.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El passat 30 d’abril ens deixava un dels més grans constructors de gegants del país: el solsoní Manel Casserras i Solé. És per això que li hem volgut dedicar un trosset del ‘Fes Ta Festa’ d’aquesta setmana cedint La Columna a un jove geganter també de Solsona. En Carles Freixas i Codina ens farà conèixer una miqueta més la figura del mestre imatger. També escoltarem la sardana ‘Solsona, ciutat pubilla’, d’un altre vilatà il·lustre, el mestre Joan Roure. I a les Histories de gegants recuperarem una de les primeres edicions que la Berta Miró va dedicar, precisament, als ‘Gegants de Solsona’, una de les seves obres més emblemàtiques. Descansa en pau, amic Manel Casserras.

També parlarem dels actes per aquest segon cap de setmana de maig entre els que destaquen la XV edició de la Fira del Món Geganter, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana a la vila de Puigcerdà. I la proposta de Concert Ball de Parella que el grup La Cultural fa per al dissabte al barri de la Concòrdia de Sabadell.

També tindrem una extensa entrevista amb Ramon Creixell, alcalde de Sant Quintí de Mediona, població que ha inaugurat un monument a Joan Amades i on se celebrarà aquest estiu el II Campus de Cultura Popular i Tradicional. I, com cada setmana, tindrem la Crònica castellera amb en Carles Esteve, que ens explicarà les actuacions més importants del cap de setmana passat, tot destacant com a notícia de la setmana que la colla de ‘Cerdanyola va fer la seva millor actuació històrica’.

A més, tindrem moltes altres seccions, com les Dites i refranys d’en Víctor Pàmies, en què avui recuperem aquella que constata que ‘La llengua no té ossos, però en trenca de ben grossos’. Els Sons de la tradició d’en Ramon Vilar, que avui ens porta una tonada de Carnestoltes titulada ‘Xiquetes, canteu, balleu’. O el Fons Amades que confecciona l’Antoni Serés i que fem en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Avui ens parlen dels ‘Estergits’.

Hi afegim una miqueta més de música selecta com pot ser el tema ‘Paraules de la Carla’, amb el grup Tralla, i la sardana ‘Manresana’, del mestre Joan Manén, i ja tenim un altre Fes Ta Festa. No us el perdeu!

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any