Junqueras signa en nom dels candidats d’ERC el compromís independentista de l’ANC

  • En un acte de campanya a Terrassa

VilaWeb
ACN
09.05.2015 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i el candidat republicà a Terrassa, Isaac Albert, han signat aquest dissabte al migdia, en nom de tots els alcaldables de la formació, el compromís de l’ANC per impulsar la independència des dels consistoris municipals. Ho veu com un ‘símbol’ per arrencar amb força un 24-M ‘constituent’ Junqueras ha reivindicat el paper ‘hegemònic’ d’Esquerra per aglutinar els moviments polítics i socials amb ‘voluntat de transformació i modernització del país’, igual que el PSUC o el socialisme ho van fer en altres moments històrics, ha dit. A més, s’ha mostrat ‘convençut’ que el 24 de maig hi haurà ‘grans majories’ a favor de la independència a les capitals metropolitanes.

Des d’un dels bastions socialistes per excel·lència, Terrassa, el líder republicà ha volgut escenificar l’aposta per la independència amb la signatura simbòlica dels manifestos de l’ANC i l’AMI, que pretenen impulsar el procés des del poder municipal. Junqueras ha estat acompanyat del candidat Isaac Albert, amb qui Esquerra confia refer-se de la desfeta que va patir a la ciutat en les darreres eleccions municipals, quan va quedar-se sense cap regidor a l’Ajuntament.

Han fet una crida conjunta als gairebé 50.000 terrassencs que el passat 9 de novembre van votar a favor del ‘sí-sí’. ‘Si la seva presència és forta el 24-M, Terrassa serà un dels protagonistes de la futura república catalana’, ha assegurat Albert, que vol que aquesta primavera el cinturó metropolità ‘passi del vermell socialista al groc republicà’ per, així, tenir ‘una tardor lliure’.

Els republicans no es presenten sols a la cocapital del Vallès Occidental. Ho fan en coalició amb Moviment d’Esquerres. Un dels seus líders, Jordi Martí, ha estat present en l’acte d’aquest dissabte a la seu d’Ègara, que aspira a ser Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Junqueras ha volgut, precisament, destacar el paper aglutinador d’Esquerra en un moment que considera ‘històric’.

Creu que, igual que al seu dia el PSUC o el socialisme van liderar moviments transformadors, ara el seu partit pot ser ‘hegemònic’ en l’aposta per la independència i de modernització del país. I és que independència i un país més just i net són ‘indestriables’, ha insistit. En aquest sentit, s’ha mostrat ‘encantat de compartir l’anhel de canvi vingui d’on vingui’, bé sigui des de l’àmbit sindical, patronal, o del PSC o d’UDC. ‘Ells també estan encantats d’haver-se trobat’, ha asseverat.

El president d’ERC ha apel·lat al vot ‘majoritari’ a les grans capitals metropolitanes, perquè són claus, ha dit, en la construcció del nou estat. De fet, s’ha mostrat ‘convençut’ que assoliran bons resultats en la propera cita amb les urnes, de la qual n’ha remarcat el caràcter constituent abans de la cita crucial del 27-S. I és que els nous ajuntaments seran els primers de la futura república catalans, segons els seus vaticinis.

Per la seva part, el candidat a Terrassa ha destacat la seva voluntat de ‘cosir’ el país per generar un nou poder local ‘al servei de la ciutadania, però també del Parlament i del nou president de la Generalitat resultant del 27-S’. L’objectiu: exercir l’autodeterminació i proclamar república catalana lliure i sobirana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any