Trias inicia la campanya demanant als barcelonins que no es creguin les enquestes

VilaWeb
ACN
08.05.2015 - 00:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de CiU a la reelecció en l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha donat el tret de sortida a la campanya electoral del 24-M reclamant als ciutadans que no facin cas de les enquestes, que aquest mateix dijous atorgaven una victòria a Barcelona En Comú i Ada Colau per sobre de CiU a la capital. ‘Diguin el que diguin les enquestes, no vos les crieu. Guanyarem i governarem’, ha sentenciat Trias. El candidat, a més, ha garantit que si segueix sent l’alcalde de Barcelona, estarà ‘al costat del president de la Generalitat i del Parlament per fer un país més lliure’, intentant mitigar així les crítiques que li atribueixen posar la ciutat al servei del sobiranisme.

Xavier Trias ha volgut començar així la seva campanya, fent una crida a la confiança en els resultats de la federació nacionalista, malgrat els sondejos. I ho ha fet, a més, contraposant la concepció de Barcelona que té CiU amb la que tenen altres formacions amb opcions de governar. ‘Hi ha dos models de ciutat: la que valora l’emprenedoria i la iniciativa social o la ciutat dirigida; la de la llibertat o la que vol enfrontar-nos; la que marca a bons i dolents o la ciutat de tots, la de les persones’, ha dit, per acabar sentenciant que ell vol ser, justament, ‘l’alcalde de tots’.

Abans de la intervenció de Trias hi ha hagut la del president de la Generalitat, Artur Mas. És per això que l’alcaldable ha volgut aprofitar per dirigir-se a ell per garantir-li que seguirà estant amb ell en el suport al procés català. En aquest sentit, davant les crítiques rebudes per aquest motiu, Trias ha recordat que alguns ‘han intentat apartar-lo d’aquesta carrera de totes les maneres possibles’. ‘Però no fallarem, president. Serem fidels al país, fidels a ser la capital de Catalunya, estarem al costat del president de la Generalitat, del Govern i del Parlament per convertir el país en el que ha de ser, un país més lliure i avançar en el dret a decidir’, ha sentenciat.

Trias ha omplert el Centre Esportiu Martinenc, al Guinardó, amb unes mil persones que han assistit a l’acte. Abans dels discursos de Ramón Espadaler, secretari general de CiU, Artur Mas i Xavier Trias, els militants i simpatitzants han sopar entrepans en un ambient festiu, amb música punxada per una DJ i amb activitats lúdiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any