Renfe va fer un descompte del 50% a SCC per desplaçar-se a l’acte de Tarragona

  • El govern espanyol al·lega que es va fer una rebaixa perquè era un grup molt nombrós i un dia de baix trànsit ferroviari

VilaWeb
ACN
06.05.2015 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Renfe va fer un descompte a Societat Civil Catalana (SCC) perquè els seus simpatitzants poguessin desplaçar-se a l’acte a favor de la unitat entre Catalunya i Espanya que l’entitat va celebrar el passat 11 de setembre a Tarragona, segons publica el Singular Digital i ha confirmat l’ACN. El govern espanyol va al·legar que es tractava d’un grup molt nombrós –245 persones– i que el descompte es va aplicar ‘d’acord amb els criteris generals establerts per a grups molt nombrosos i utilització de trens de baix trànsit aquell dia’. Pel que fa l’import total estalviat respecte a tarifa general d’anada i tornada, l’estalvi total va ascendir a 2.744 euros.

Així es desprèn de la resposta del govern espanyol al diputat de CiU al congrés Pere Macias, que va preguntar a l’executiu si l’operadora va vendre a SCC i la fundació Joan Boscà els bitllets rebaixats i, si així era, quin va ser el percentatge sobre la tarifa general i import total del descompte.

A la seva pàgina web, Renfe estableix descomptes per a deu o més viatgers del 20% sobre preus de tarifa general i del 40% per a menors de fins a 14 anys que viatgin en trens de mitja distància convencional. Les rebaixes del 50% s’apliquen, només, per a viatgers menors d’edat que siguin membres d’un centre d’ensenyament o membres d’organitzacions culturals, mentre que en el cas dels adults és del 40%.

Segons la companyia, si el viatge es fa en Avant, s’apliquen descomptes del 15% a grups d’entre 10 i 25 persones, mentre que per a grups superiors Renfe ha d’analitzar la petició en concret.

 

Informació relacionada:

L’unionisme fa llenya a Tarragona. Crònica d’Andreu Barnils (11-9-2014)

Vídeo de Societat Civil Catalana pactant amb els grups nazis a Tarragona (14-9-2014)

El candidat del PP a Cardedeu insinua que caldria deportar els independentistes (6-5-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any