Carme Junyent, Màrius Serra i Dagoll Dagom, premis Joan Coromines 2015

  • El lliurament dels guardons es farà el 16 de maig en un acte en què també es presentarà el manifest del Correllengua

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.05.2015 - 20:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La lingüista Carme Junyent, l’escriptor Màrius Serra, la companyia de teatre Dagoll Dagom, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal d’Olesa han estat guardonats amb els premis Joan Coromines 2015 que atorga cada any la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). L’acte de lliurament serà el 16 de maig a les set del vespre al casal d’Olesa de Montserrat, en una gala conduïda pel periodista Albert Galceran. 

A banda de lliurar els guardons, el president de la Fundació Institut Nova Història, Albert Codinas, oferirà la conferència ‘La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació’. I també s’hi presentarà el manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús. Clourà la vetllada el grup de música tradicional Ballaveu.

Els premis Joan Coromines són un reconeixement que la CAL atorga des del 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. També volen ser ‘un revulsiu per a esperonar a continuar treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any