Els mapes de VilaWeb: on s’enfonsa el PP al País Valencià?

  • Comparem, municipi per municipi, les dades del 2011 i el 2014 del PP, en un mapa interactiu

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP valencià viu aquests dies una crisi i una divisió profundes, arran de l’escàndol d’Alfonso Rus. Però ja fa temps que les expectatives electorals del partit són molt baixes, tenint en compte els sondatges electorals, que indiquen clarament que perdrà la majoria absoluta. Fins i tot Alberto Fabra va admetre-ho públicament. Però aquesta tendència a la baixa no es veu tan sols en les enquestes; agafant el resultat del PP a les eleccions a les Corts Valencianes del 2011 i el de les europees de l’any passat es pot observar la gran davallada de vot al País Valencià.

Arrodonint, el 2011 el PP va tenir 1.388.000 vots. El 2014, 507.000. Cal tenir en compte que la participació a les europees va ser molt inferior, però si mirem el percentatge la dada també és molt reveladora: un 53,3% el 2011 i un 29% el 2014.

En aquest nou mapa elaborat pel periodista Marc Belzunces us presentem les dades que demostren l’enfonsament del vot del PP al País Valencià entre el 2011 i el 2014, poble per poble. Tan sols hi ha una desena de municipis on el PP va tenir un cert augment de vot. A tots els altres, en va perdre. Sobretot en zones com la Ribera i l’Horta. En aquest mapa, podeu cercar-hi les dades municipi per municipi. També el podeu ampliar a pantalla completa, clicant la icona amb dues fletxes sota els botons de zoom:

Algunes dades importants: a Picassent, Bétera i Meliana hi va haver una caiguda de 26 punts percentuals; a Sueca i Burjassot, de 24; a València, de 22; a Gandia i a Elx, de 18; a Alacant, d’un 20; a Castelló de la Plana, de 17.

Quant a la ciutat de València, també podeu veure en quins barris el PP va baixar més, entre el 2011 i el 2014:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any