Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  04.05.2015  10:33

Boicot dels pares de quaranta escoles a les proves de primària de la LOMCE

La protesta està impulsada des de la Xarxa d'Escoles Insubmises

Men?ame
 

Des d'avui i fins al 15 de maig els alumnes de tercer de primària realitzaran les proves diagnòstiques que preveu la LOMCE, la nova llei d'educació impulsada pel ministre espanyol José Antonio Wert. L'exàmen no es farà en una quarantena d'escoles catalanes, perquè els pares d'alumnes han organitzat una campanya de boicot. La protesta l'organitzen els pares aplegats a la Xarxa d'Escoles Insubmises.

L'examen que contempla la LOMCE pretén avaluar la competència dels alumnes en llengua catalana, castellana i en matemàtiques. Les proves lingüístiques inclouen apartats de comprensió i expressió, tant oral com escrita. Pel que fa a l'examen de coneixements en matemàtica l'alumne ha de resoldre diferents exercicis: numeració i càlcul; espai, forma i mesura; relacions i canvi; i estadística i atzar.

Aquesta prova es fa a quart i cinquè de primària des de l'any 2001 i és la nova llei espanyola la que ha decidit avançar-la un curs. Els pares dels alumnes adherits a la Xarxa d'Escoles Insubmises s'hi oposen i per aquesta raó no portaran els seus fills a l'escola el dia que estigui prevista aquesta prova d'avaluació diagnòstica. No volen implicar els professors en la protesta per evitar que com a treballadors públics que són, puguin ser expedientats. Des de la xarxa es considera que aquest examen condiciona l'aprenentatge i fa una avaluació massa prematura dels alumnes. Per part del Departament d'Ensenyament, la directora general d'Infantil i Primària, Carme Ortoll, diu que la prova s'ha avançat un any perquè es considera positiu tenir marge per actuar en cas que es detectin mancances d'aprenentatge en algun alumne.