Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  02.05.2015  22:28

El bloc independentista tindria la majoria absoluta, segons una enquesta de La Vanguardia

Ciutadans amenaça la segona posició d'ERC, gràcies a l'enfonsament de PP i PSC

Men?ame
 

Després d'una enquesta sobre la independència on afirmava que la majoria no la vol, avui La Vanguardia continua publicant dades de l'empresa Feedback, en aquest cas sobre intenció de vot a les eleccions al parlament del 27 de setembre. I el panorama que dibuixa, pel diari, és inèdit: CiU i Esquerra quedarien lluny de l'actual majoria sobiranista i Ciutadans emergiria en tercera posició, frec a frec amb els republicans. PSC i PP caurien en picat, Podem refredaria molt expectatives i la CUP, amb 11 possibles diputats, seria la clau per a mantenir la majoria sobiranista.

Sempre segons les dades de La Vanguardia, si les eleccions es fessin avui els resultats dels partits serien aquests:

-CiU. Aconseguiria 35 o 36 escons. Ara en té 50. La mateixa enquesta ara fa un any (maig del 2014) donava 37 escons a CiU i al desembre, 40.

-ERC. Obtindria entre 26 i 27 escons. Ara en té 21. La mateixa enquesta ara fa un any donava 34 escons a ERC i al desembre, 27.

-Ciutadans. Aconseguiria 26 escons. Ara en té 9. La mateixa enquesta ara fa un any donava 15 escons a Ciutadans i al desembre, 19.

-PSC. Aconseguiria 12-13 escons. Ara en té 20. La mateixa enquesta ara fa un any donava 16 escons al PSC i al desembre 12.

-CUP. Aconseguiria 10 o 11 escons. Ara en té 3. La mateixa enquesta ara fa un any donava 6 escons a la CUP i al desembre, 8.

-PP. Obtindria 9 escons. Ara en té 19. La mateixa enquesta ara fa un any donava 16 escons al PP i al desembre, 9.

-ICV. Aconseguiria 8 escons. Ara en té 13. La mateixa enquesta ara fa un any donava 11 escons a ICV i al desembre, 9.

-Podem. Aconseguiria 6 o 8 escons. Ara no en té cap. La mateixa enquesta ara fa un any tampoc no li'n donava cap, però al desembre li n'atorgava 14.

La mostra es va fer del 27 al 29 d'abril entre mil persones.

 

Informació relacionada:

Deu consells per a no caure en el parany de les enquestes