Cinquanta-sis persones presenten candidatura per a ésser membres del secretariat nacional de l’ANC

  • Agustí Alcoberro, Liz Castro i Jordi Sànchez són alguns dels qui han formalitzat la sol·licitud per a ocupar un dels vint-i-cinc càrrecs a votació el 9 de maig

VilaWeb
Redacció
02.05.2015 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet pública la llista provisional de persones que volen formar part del seu secretariat nacional. Cinquanta-sis persones han formalitzat la sol·licitud per a optar a un dels vint-i-cinc càrrecs possibles, sense comptar els de representació territorial. Són encara provisionals perquè s’obre ara el període d’impugnació i de reclamació fins demà.

Entre els que han presentat candidatura hi ha l’escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l’escriptora i traductora nord-americana Liz Castro i l’adjunt al Síndic de Greuges Jordi Sànchez, que s’especula que pot ser el relleu de Carme Forcadell al capdavant de l’entitat independentista.

Els militants de l’ANC votaran el 9 de maig quins noms entraran a la direcció de l’ANC i pocs dies més tard es decidirà qui assumirà la presidència de l’entitat sobiranista.

Tots els candidats hi opten individualment, encara que alguns s’han agrupat en candidatures conjuntes, en cap cas tancades. Molts, amb tot, mantenen la candidatura en solitari. Qui es presenta en equip de treball conjunt és la candidatura ‘Junts’, que aglutina l’escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l’escriptora i traductora Liz Castro i l’adjunt al Síndic, Jordi Sànchez, que la setmana passada ja es va perfilar com a possible substitut de Carme Forcadell a la presidència de l’entitat. A la llista unitària també hi ha Rosa Alentorn, Hadar Ayxandri, Ferran Camps, Joan Contijoch, Gemma Cots, Víctor Cucurull, Enric De Vilalta, Xavier Fähndrich, Ignasi Faura i Carme Garcia.

Com també Pere Grau, Nuri Guillaumes, Josep Maria Llasat, Antoni Llimona, Albert Martín, Ferriol Moya, Oriol Munné, Anna Pérez, Josep Emili Puig, Vicenç Relats, Gabriel Rufián, membre actiu de Súmate, Beni Saball, Josep Sabaté, Carles Segura, Meritxell Serret, Jaume Terribas i Jordi Vilarasau. Es defineixen com una candidatura ‘unitària i de continuïtat, amb experiència al si del secretariat nacional, i alhora renovat’.

Entre les cinquanta-sis persones que volen entrar al secretariat nacional també hi ha Josep Puig Boix, vinculat als inicis d’Alternativa Verda i ex-regidor de l’Ajuntament de Barcelona. Es presenta en candidatura compartida amb Santiago Vilanova en defensa d’un estat català i ecologista.

A banda les cinquanta-sis persones que opten als vint-i-cinc càrrecs del secretariat nacional, n’hi ha vuitanta-tres més que es presenten als cinquanta llocs de representació territorial de l’ANC.

La llista definitiva de candidatures es publicarà dilluns, com també la llista d’interventors. Des de llavors fins el 8 de maig les assembles exteriors podran emetre el seu vot. El dissabte 9, en plena campanya per a les eleccions municipals, la militància votarà el secretariat. El resultat definitiu se sabrà el dia 12 i la presentació del nou secretariat serà el dia 16. El dia 23 s’acaba el termini per a acceptar el càrrec orgànic que s’atorgui als membres del secretariat.

 

Informació relacionada:

Pugna de sectors en la renovació del secretariat de l’ANC? (30-4-2015)

Jordi Sànchez, possible relleu de Forcadell al capdavant de l’ANC (27-4-2015)

L’ANC farà eleccions al secretariat el 9 de maig (12-4-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any