Espadaler constata com el 80% dels catalans creuen que ‘l’única sortida és a través de les urnes’

  • El secretari general d'Unió alerta que el 24 de maig hi ha en joc 'la governabilitat a molts ajuntaments'

VilaWeb
ACN
02.05.2015 - 17:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del comitè de govern d’UDC, Ramon Espadaler, ha valorat el sondatge que publica La Vanguardia i ha volgut posar en relleu que la gran majoria dels catalans avalen la celebració d’un referèndum sobre la independència. ‘El més substantiu d’aquesta enquesta és que 8 de cada 10, el 80%, dels ciutadans de Catalunya, creuen que l’única sortida és a través de les urnes. És poder votant, decidint cívicament el futur de Catalunya’, ha dit en l’acte de presentació a Gavà dels candidats d’Unió de Joves a les eleccions municipals.

‘Allò que veritablement està en joc a les eleccions municipals és la governabilitat de molts ajuntaments, començant pel cap i casal de Catalunya i continuant per molts consistoris més’, ha alertat Espadaler, que ha recordat que sense governabilitat ni estabilitat ‘no hi ha progrés possible: ni social ni econòmic ni des de cap altra perspectiva’. ‘A les portes de la campanya electoral volem posar en valor l’aportació que pot fer CiU a aquesta governabilitat i a l’estabilitat dels ajuntaments respecte a la fragmentació que s’albira i que pot conduir a una certa incapacitat de confegir majories.’

De fet, Espadaler ha destacat que ‘la centralitat, capacitat i voluntat de dialogar amb la resta de forces polítiques fan de CiU l’única força política que garanteix aquesta estabilitat i governabilitat i, per tant, garanteix el progrés que s’exigirà als ajuntaments a partir del 24 de maig’. Tornant al sondatge de La Vanguardia, el secretari general d’Unió ha afirmat que ‘l’enquesta dibuixa una vegada més un panorama que va molt més enllà del blanc o el negre, sinó que hi ha tot un ventall acolorit important que s’ha de gestionar políticament’.

‘Tant s’equivocarien aquells qui pensessin que perquè l’independentisme no arriba al 50% és un fenomen transitori, com s’equivocarien els qui s’ho miressin des d’una perspectiva contrària i que creguin que es pot canviar la realitat només a partir dels qui s’identifiquen com a independentistes’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any