Herrera apel·la el catalanisme ‘a sumar al voltant del que demana la majoria: el referèndum’

  • El coordinador nacional d'ICV demana ajuntaments 'combatius i d'esquerres' per a recuperar els serveis públics

VilaWeb
ACN
02.05.2015 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha demanat que de les eleccions del 24 de maig, en surtin ajuntaments ‘combatius i d’esquerres’ per a recuperar uns serveis públics que són ‘el patrimoni’ de l’esquerra respecte dels qui tenen el seu patrimoni a ‘Suïssa, Andorra i Liechtenstein’. En un acte al barri del Singuerlin a Santa Coloma de Gramenet amb joves d’ICV-EUiA, Herrera ha reivindicat el llegat de la lluita obrera i veïnal ‘que va donar dignitat als barris’ i ha carregat contra els qui fan política ‘des de les tertúlies televisives’ i no ‘picant pedra’ des dels ajuntaments. Herrera també ha instat els partits catalanistes ‘a sumar al voltant del que demana la majoria: el referèndum’.

Per Herrera cal que els joves es rebel·lin contra la resignació que els demana la dreta i els ha emplaçat a agafar el llegat de la lluita obrera i veïnal per a reivindicar els seus drets i conquerir-ne de nous.

Sobre la força dels municipis ha dit que ‘són la primera trinxera per donar resposta als problemes de la gent’: ‘Els ajuntaments decideixen si són el banc del que no pot pagar la Generalitat o són la plataforma per fer el rescat social dels joves i dels qui mereixen una oportunitat.’

En aquest sentit ha demanat que després de les eleccions del 24 de maig, en surtin ajuntaments ‘combatius i d’esquerres per a donar un tomb a les ciutats que necessiten millors serveis públics i més democràcia’: ‘Per nosaltres esquerra no és un mot buit. Esquerra és recuperar el patrimoni que són els serveis públics respecte dels qui tenen el patrimoni a Suïssa, Andorra i Liechtenstein.’

‘La millor enquesta és un referèndum’

A preguntes dels periodistes sobre l’enquesta que avui publica La Vanguardia i que situa el no a la independència quatre punts per sobre del sí, ha assegurat que ‘la millor enquesta és un referèndum’ i ha insistit en que ‘no hi ha dreceres’. Ha apel·lat el catalanisme a sumar al voltant del que reclama l’àmplia majoria del país, un referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any