Difonen la conversa d’Alfonso Rus comptant bitllets, fins a ‘dos milions de peles’

  • És una de les principal proves contra el president de la Diputació de València en la investigació del cas Imelsa

VilaWeb
Redacció
01.05.2015 - 19:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Tres mil, quatre mil, cinc mil, sis mil, set mil, vuit mil, nou mil, deu mil, onze mil i dotze mil euros, dos milions de peles…’. Així se sent en l’enregistrament que EUPV va fer arribar l’any passat a la fiscalia com compten els diners el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, i Marcos Benavent, el seu home de confiança i ex-gerent de l’empresa vinculada a la Diputació Imelsa. Aquest enregistrament, que ha fet públic la cadena Ser, és una de les principals proves contra Rus en la investigació del cas Imelsa, d’una presumpta trama de comissions, desviament de fons i possible emblanquiment de diners.

Heus ací l’àudio difós:

En la conversa, després d’un dinar, Rus i Benavent compten els diners, que suposadament haurien rebut d’un constructor a canvi d’un concurs arreglat d’uns habitatges de protecció oficial. Palren de ‘posar el solar a concurs’ i de repartir ‘el que sobre’. Rus afegeix que han d’anar amb compte ‘perquè no els maten’.

I el tercer àudio difós per la Ser és un fragment de conversa en què se sent una tercera persona que els interromp, i diu a Rus que no treballi tant. Rus li respon: ‘Treballe com la mare que em va parir’.

Ahir Rus, veient a venir la filtració, va dir que els enregistraments estant manipulats. Per Rus, les informacions estan ‘dirigides i molt ben dirigides’ contra ell i ha avisat que li preocuparia que hi hagués ‘foc amic’ perquè ‘seria un harakiri polític’: ‘No meu sinó del partit’.

Ha desmentit algunes informacions sobre la possessió de societats a Londres i Brasil que servirien per emblanquir diners, com han publicat alguns mitjans, i ha dit que tenia una empresa a Portugal que va dissoldre. ‘El problema és que jo m’he d’explicar mentre altres denuncien’, ha dit i ha afegit que la investigació judicial es troba en marxa i sota secret de sumari i que ell s’ha assabentat pels mitjans de comunicació.

El president de la Diputació de València ha dit que desconeixia les presumptes irregularitats a l’empresa pública Imelsa, origen de la presumpta trama, i ha indicat que els controls ‘no els fan els polítics sinó els tècnics’, assenyalant cap a la intervenció.

Sobre si aquestes informacions el faran dimitir, Alfonso Rus ha respost: ‘L’honor és molt important i la família també, si marxés molta gent podria pensar que he llençat la tovallola’.

El també batlle de Xàtiva (Costera) ha afegit que hi ha moltes persones que l’estimen i que té el mateix que quan va entrar en política ‘o menys’. Rus ha advertit que marxarà quan ho cregui convenient ‘o quan em facin fora, ells s’ho faran’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any