L’ANC ajorna l’acte de diumenge sobre les municipals de Barcelona

  • Vol assegurar la signatura al manifest 'Els ajuntaments per la independència' de totes les forces sobiranistes

VilaWeb
Redacció
30.04.2015 - 14:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) havia convocat un acte diumenge a l’Aliança del Poble Nou, a Barcelona, amb la presència de Joaquim Forn (CiU), Alfred Bosch (ERC), Maria José Lecha (CUP-Capgirem Barcelona) i Ignasi Planas (Millor Barcelona). L’acte, però, ha estat ajornat. Segons fonts de l’assemblea, a l’acte preveien d’escenificar la signatura del manifest ‘Els ajuntaments per la independència‘, però segons que ha sabut VilaWeb això no havia estat clarificat amb els partits. De moment, CiU i la CUP, per raons diverses, encara no han decidit de signar el document.

Responsables de CiU han explicat a VilaWeb que fins avui mateix no sabien que el manifest s’anés a signar a l’acte i que la seva posició no havia estat definida encara. CiU decidirà pròximament si el signa o no.

Mentrestant, la CUP ha manifestat que discrepa del text del manifest principalment en un aspecte: el compromís de donar suport al batlle i al govern municipal que surti de les eleccions perquè es posin a disposició del govern català ‘per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’estat català’. La CUP considera que els ajuntaments s’han de posar al servei del parlament, que és qui representa la sobirania i la pluralitat nacional. Si s’accepten les modificacions proposades, cosa que també hauran de fer els altres candidats signants, la CUP no tindrà cap inconvenient d’afegir-se a la signatura col·lectiva del manifest. De fet, els responsables de la CUP expliquen que el manifest s’ha adaptat a les demandes dels candidats a uns quants municipis del país amb el vist-i-plau de l’ANC.

Els responsables de l’ANC expliquen a VilaWeb que l’ajornament de l’acte només és temporal perquè la seva voluntat és que tots els partits sobiranistes de Barcelona signin l’acord. Les altres dues candidatures sobiranistes –ERC i Millor Barcelona– no tenen cap inconvenient a signar el manifest.  

Heus ací el manifest tal com l’ha proposat l’ANC:

«En/na …………………….., integrant de la candidatura …………………….., del municipi de ………………….., és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedor del paper especialment important que hi tenen els municipis, així com de la necessitat d’impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat i suport al procés que ens ha de portar a la constitució de la República catalana com a estat independent. Per això, en el cas de ser elegit com a regidor/a, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, em comprometo a:

—Donar suport, a l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

—Donar suport a les campanyes que s’impulsin des del nostre municipi, per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

—Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre con figurin una majoria independentista al Parlament, donaré suport a que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’estat espanyol.

—Donaré suport a la proposta que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern., Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any