Coca, Serés, Parcerisas i Fontana, premis Serra d’Or

  • Han guanyat, respectivament, el de novel·la, narració, poesia i recerca en la 49a edició dels guardons

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.04.2015 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Coca ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or 2015 de novel·la per l’obra ‘El diable i l’home just’. Francesc Parcerisas s’ha endut el de poesia per ‘Seixanta-un poemes’ i Josep Fontana el de recerca (humanitats) pel títol ‘La formació d’una identitat. Una història de Catalunya’. I Francesc Serés amb ‘La pell de la frontera’ ha estat guardonat en l’apartat de narració. Aquests han sigut els quatre premis més destacats dels guardons, que s’han entregat aquest migdia al Palau Moja de Barcelona en un acte que ha presidit pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

A banda d’aquests premis, també han esat premiats Carles Lluch per ‘Novel·la catalana i novel·la catòlica: Sales, Benguerel, Bonet’ en categoria d’estudis literaris i Jaume C. Pons Alorda el de traducció, amb el títol ‘Fulles d’herba, de Walt Whitman’.

Dins l’apartat de Recerca, el Premi Crítica Serra d’Or 2015 de recerca (humanitats) ha estat per Josep Fontana; el de recerca (altres Ciències) per a ‘Noms de plantes. Corpus de Fitonímia Catalana’, de Joan Vallès (director), Joan Veny, Josep Vigo, M. Àngels Bonet, M. Antònia Julià i Joan Carles Villalonga. El de catalanística enguany ha estat declarat desert.

Els premiats en la categoria de teatre han estat Llàtzer Garcia, que s’endú el de Teatre al text de teatre català donat a conèixer per l’estrena o l’edició de ‘La pols’; el de Teatre a l’espectacle teatral per a ‘Lucrècia’, de Joan Ramis i Ramis, dirigit per Sergi Marí; i el de Teatre a l’aportació més interessant a la companyia Teatre d’Enjòlit.

Finalment, els guanyadors en la categoria literatura infantil i juvenil han estat: ‘Un mitjó diferent a cada peu’, amb text de Joan Calçotets i il·lustració d’Armand, que s’emporten el premi infantil; Miquel Duran, premiat amb el premi juvenil (creació) per ‘Més o menys jo’. Jordi Quera ha guanyat la categoria juvenil (coneixements) per ‘Anem d’excursió per Catalunya. 30 excursions per a nois i noies’.

La 49a edició dels Premis Crítica Serra d’Or ha estat presidida pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2014, i sense que s’hagin presentat a concurs. Cal recordar que els Premis Crítica Serra d’Or no tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or, de solapa.

Informació relacionada:

Entrevista a Francesc Serés: ‘Per què ells sí i tu no?’ (4.11.2014)

Entrevista a Josep Fontana: ‘Aquest país, si s’ha de salvar, el salvarà la gent’ (4.12.2014)

Jordi Coca. El diable i l’home just

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any