Fabra amenaça Alfonso Rus amb l’expulsió

  • Diu al president de la Diputació de València que 'expulsarà els qui posin en qüestió l'honorabilitat del partit fent un mal ús del càrrec'

VilaWeb
ACN
28.04.2015 - 17:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat i del PP, Alberto Fabra, ha dit al president de la Diputació de València, Alfonso Rus (PP) que expulsaria del partit ‘les persones que posin en qüestió l’honorabilitat del partit fent un mal ús d’un càrrec públic’. Fabra ho ha explicat en relació amb la possible existència d’enregistrament que poden implicar Rus en una trama de presumpte desviament de fons a través d’una empresa pública.

Fabra ha dit que fa uns dies que havia parlat amb el president de la Diputació i que ell li havia assegurat que estava tranquil i que ‘no hi havia res d’ell’.

Podeu escoltar les declaracions de Fabra a continuació:

La fiscalia anticorrupció de València investiga una presumpta trama de comissions i desviament de fons a través de l’empresa pública Imelsa. Al centre de la investigació hi ha l’ex-gerent d’aquesta empresa, qui sembla que pot tenir enregistraments que impliquen Alfonso Rus en la trama. En entrevistes a diversos mitjans, Rus ha negat tenir-hi cap mena d’implicació.

A més, dijous s’estrena a la Diputació de València una comissió d’investigació sobre un presumpte desviament de fons públics a través de l’empresa pública. La presidirà el portaveu de Compromís, Emili Altur.

Rus sol·licita de declarar immediatament

Alfonso Rus ha presentat un escrit a la fiscalia anticorrupció del TSJ valencià en sol·licitud d’empara demanant que sigui cridat a declarar immediatament per a ‘retre totes les explicacions necessàries per a desmentir les falses acusacions contra la seva persona per determinats periodistes; publicacions que causen gravíssims perjudicis personals i polítics’.

Segons que ha informat la Diputació de València en un comunicat, Rus dedueix l’existència d’una investigació a la fiscalia ‘pel que afirmen els mitjans i no per ciència pròpia’ i denúncia ‘l’exorbitant il·legalitat de les informacions publicades’. També diu que les informacions es basen en ‘fets, documents i àudios que rebutja per invàlids i no veraços i que formen part d’una campanya difamatòria orquestrada amb finalitats fosques; tot això haurà de depurar-se, amb totes les seves conseqüències, en un futur pròxim’.

Alfonso Rus sol·licita també ‘que es posi fi a la difusió d’aquestes notícies (calumnioses) que aparenten ser filtracions d’una investigació suposadament escomesa pel mateix fiscal a qui s’adreça i que atempten contra els més elementals drets fonamentals que l’assisteixen com a qualsevol altre ciutadà espanyol’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any