Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  28.04.2015  11:54

Com fa les llistes fantasma el PP?

Ho explica a RAC-1 l'ex-cap de llista dels populars a Santpedor

Men?ame
 

El PP i el PSC tenen desenes de llistes fantasma en les candidatures a les eleccions municipals del 24 de maig. Presenten candidats que no resideixen en el poble on es presenten, i que no hi tenen res a veure. No són casos exclusius d'aquests dos partits, però són els que en tenen més. I com ho fan? L'ex-candidat del PP a Santpedor (Bages), Juan José Nieto, ho ha explicat en declaracions a RAC-1. Diu que els militants del PP signen uns papers d'acceptació conforme s'integren en una llista sense saber a quin lloc els tocarà. Diu que el van portar a la seu del PP de Barcelona i li van presentar una llista de noms, i que va triar els membres del seu equip basant-se en la foto, sense saber qui eren ni d'on venien. 'Un era de Gran Canaria', diu.

Podeu escoltar les seves declaracions ací:

En aquest àudio de RAC-1 podeu escoltar també les declaracions de dos dels 'candidats fantasma': Joan Canongia, diputat al congrés espanyol, és candidat del PSC als Omellons, i Xavi Jiménez Pasamonte, líder de les joventuts del PP a L'Hospitalet de Llobregat, cap de llista del PP a Capellades. 'Em presento a Omellons perquè qui vulgui votar socialista ho pugui fer. Hem de votar sobre la independència? Doncs també hem de poder votar socialista', explica Canongia. Amb prou feines ha trepitjat el poble i no pensa preparar cap programa electoral pel poble. Jiménez diu que ell sí que coneix Capellades perquè hi té una casa d'estiueig.

Més informació: Les llistes fantasma de PP i PSC: un recull de casos