El ciborg Neil Harbisson modifica el seu passaport britànic per reivindicar que és català

  • Hi ha escrit les paraules 'Sóc català' perquè un document oficial indiqui la seva identitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.04.2015 - 17:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ciborg Neil Harbisson segueix amb passió el procés sobiranista. Harbisson és famós a tot el món perquè és el primer ciborg (organisme cibernètic) reconegut oficialment per un govern, el de la Gran Bretanya. Té arrels irlandeses, britàniques i també catalanes, una identitat que ara ha tornat a reivindicar amb una acció singular: ha fet servir la signatura del seu passaport britànic per deixar escrit que és català en un document oficial.

Harbisson ha explicat que voldria tenir un passaport que reflectís que és català, igual com en té un d’irlandès i un de britànic. ‘Com que Catalunya és una de les moltes nacions que no és independent, no és possible de tenir-ne un passaport. Ara per ara, l’única manera de tenir un passaport que digui que sóc català és canviant la meva signatura i escrivint-ho jo mateix.’ I així ho ha fet. En comptes de reproduir la seva signatura, al seu nou passaport britànic hi ha escrit ‘Sóc català’.

El ciborg va explicar la seva història a ‘L’internauta‘ fa dos anys: nascut amb una condició visual anomenada acromatòpsia, que li impossibilita de distingir cap més color que el blanc i el negre, va decidir d’implantar-se al cap un dispositiu en forma d’antena que li serveix per a percebre les freqüències que emeten els colors i transformar-les en impulsos audibles. Des del 2010 manté la Cyborg Foundation a Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any