Un immens mosaic per la llengua i l’autogovern a Palma

  • 'Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials', lema de la diada organitzada per OCB

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 20:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça Major de Palma de Mallorca s’ha omplert amb un gran mosaic humà amb motiu de la Diada per la Llengua i l’Autogovern. L’Obra Cultural Balear (OCB) i la resta d’entitats organitzadores han fet una crida a tota la ciutadania a sortir al carrer per dir ‘Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials’. Hi han participat les associacions i col·lectius que s’han mobilitzat els últims quatre anys a favor dels drets democràtics i socials.

Els assistents han format el mosaic col·lectiu amb l’aixecada de cartolines de diferents colors (senyera, blau, lila, blanc, vermell, verd i taronja), representatius de les diferents lluites que han canviat la societat mallorquina.

El president de l’OCB, Jaume Mateu, ha llegit el manifest de la Diada, un homenatge a tots els col·lectius que s’han mobilitzat a favor dels drets democràtics. A continuació, membres de corals de Mallorca han interpretat La Balanguera.

L’inici de la diada ha coincidit amb el final de la Marxa per l’Educació, els assistens de la qual s’han sumat a l’acte de l’OCB. La cercavila, des de la plaça d’Espanya fins a la plaça Major, ha comptat amb la participació de colles de xeremiers i una batucada amb Tambors per la Pau. Un cop a la plaça Major hi ha hagut la intervenció del còmic Miquel Àngel Llonovoy, que ha aprofitat l’actualitat política i social amb un monòleg fet per a l’ocasió.

Per al final de festa hi ha una gran ballada popular amb el grup Música Nostra, un dels més veterans del ball de bot. Abans, a les 17.30 a la plaça Major de Palma, hi ha començat una festa infantil amb el grup Cucorba, un dels grups més veterans de l’animació infantil a Mallorca.

Informació relacionada:

La marxa per l’educació tenyeix de verd les Illes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any