Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  25.04.2015  19:55

Milers de bascos es posen a cosir per superar les divisions sobre la independència

Més de setanta poblacions basques fabriquen grans urnes de tela pel dret a decidir

Men?ame
 

La plataforma 'Gure Esku Dago' va convocar ahir milers de bascos a cosir grans fragments de tela 'cosint' així les diferències que hi ha dins el moviment independentista. Les teles serviran per a crear cinc grans urnes que el 21 de juny es fabricaran en cinc grans actes simultanis que tindran lloc en els estadis de futbol de totes les capitals basques. Aquest cap de setmana més de setanta poblacions han començat a cosir, en molts casos amb referències al procés polític català i escocès.

La plataforma 'Gure Esku Dago' treballa des de fa anys per a portar el dret a decidir al centre de la vida política basca i va ser l'impulsora de la cadena humana que va travessar bona part d'Euskal Herria ara fa uns mesos. El projecte 'Jostunak' va neixer amb la voluntat de remarcar els punt en comú dels partidaris de la independència i la necessitat de col·laborar entre ells. A més dels actes que es fan al País Basc també se n'han fet en ciutats com Buenos Aires o Nova York.