L’esperança de canvi marca el Vint-i-cinc d’Abril

  • Avui a les sis es fa la manifestació reivindicativa pels carrer de València en record de la batalla d'Almansa del 1707

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça de Sant Agustí de València torna a ser el lloc d’on eixirà, a les sis de la tarda, la tradicional manifestació de la commemoració de la batalla d’Almansa del 25 d’abril de 1707, diada de reivindicació dels drets nacionals del poble valencià. Amb el lema ‘Suma’t al futur!’, la mobilització d’enguany ve marcada per l’esperança de canvi polític a les principals institucions valencianes en les eleccions del 24 de maig.

La diada arriba ‘en un context molt important per a la societat valenciana’, segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV), i ha de marcar ‘el començament del futur que permetrà al país d’eixir de la crisi econòmica i social, posar fi a la discriminació lingüística i cultural, i recuperar la dignitat com a poble’.

Per ‘començar a caminar cap al futur’, l’entitat creu que ‘ja és hora de passar pàgina’ i ‘trencar amb el passat, amb la censura, la corrupció, la crisi, la persecució de la llengua i la cultura i les mesures antisocials’.

La manifestació s’obrirà amb una representació de la junta directiva d’ACPV, de la Federació de Bandes de Música i de Salvem el Cabanyal, els presidents d’Escola Valenciana i de la Societat Coral el Micalet, i els portaveus de Ca Revolta, i ACICOM com a símbol de la unió de l’associacionisme valencià en el Vint-i-cinc d’Abril i de ‘la nova etapa de diàleg, consens i treball positiu que s’obre’.

Crida cívica pel Vint-i-cinc d’Abril

Fa dues setmanes, ACPV i representants de la societat civil van presentar la Crida Cívica pel Vint-i-cinc d’Abril, el manifest que acompanya la manifestació d’avui.

Hi van assistir actors, periodistes, professors, advocats, economistes, editors i empresaris, entre més. Hi havia, per exemple, l’ex-batlle socialista de València Ricard Pérez Casado i el conseller d’Educació i ex-secretari general del PSPV-PSOE Joan Romero. El manifest és una crida a un nou temps de canvi polític i de recuperació de la dignitat del territori.

 

Informació relacionada:

Catarres i la Gossa Sorda, caps de cartell de la Festa pel Canvi d’Alboraia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any