L’independentisme vol demostrar fortalesa omplint avui el Palau Sant Jordi

  • Baños, Llansana, Carulla i Masferrer intervindran en l'acte de la campanya 'Ara és l'hora'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC, Òmnium i l’AMI encaren avui al vespre un nou acte de demostració de força sobiranista, que es farà al Palau Sant Jordi amb el tema ‘Tornen les urnes. Tornem al carrer‘. Primer, a l’exterior del recinte, des de les sis de la tarda; després, a les vuit del vespre, a l’interior. Fa dies que es van exhaurir les 15.500 entrades per a assistir-hi i els organitzadors, aplegats en la campanya ‘Ara és l’hora’, van voler ampliar l’acte a l’exterior. ‘Volem omplir l’Anella Olímpica’, deia a començament de setmana la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, en la conferència de premsa de presentació de l’acte. ‘Volem demostrar a l’estat espanyol que desinflats que estem’, afegia amb ironia.

El propòsit de l’acte és doble: d’una banda, demostrar que el procés sobiranista no es desinfla i, d’una altra, vincular directament la independència amb les eleccions municipals, que pels organitzadors són ‘la primera volta del 27-S’.

Forta presència dels municipis

Entre les 15.500 persones que ompliran el Palau Sant Jordi, hi haurà batlles, regidors i candidats a les eleccions municipals. La pretensió és que hi hagi tots els candidats ‘que vulguin un veritable canvi per a Catalunya’. Carme Forcadell va subratllar que no es demanaria cap filiació política i no va concretar quants candidats s’havien registrat ni quants se n’haurien de menester per a omplir l’espai que tindran reservat, a la part central del Palau Sant Jordi.

Des d’aquest punt es viurà un dels moments destacats, quan els candidats formaran un mosaic amb un lema que encara no s’ha fet públic.

L’acte començarà a l’exterior del Palau Sant Jordi a les 18.00 amb actuacions musicals. A partir de les 20.00, ja a dins, hi haurà l’acte polític, que es dividirà en quatre parts: ‘la força municipal’, amb discurs de Vila d’Abadal; ‘camí del 27-S’, amb discurs del periodista Antonio Baños; ‘després del 27-S’, amb una conversa sobre la construcció de la república catalana amb l’ex-diputada d’ERC Marina Llansana i Ferran Civit, membre del secretariat de l’ANC; i ‘independència: l’instrument’, en què l’actriu Montserrat Carulla i el seu nét Aleix Peña dialogaran sobre el perquè de la independència. Muriel Casals i Carme Forcadell faran els discursos de cloenda. L’acte serà presentat per Quim Masferrer i Eloi Vila.

La campanya s’intensifica

Després d’haver estat aprovat el pre-acord del full de ruta amb CDC i ERC –al qual compten sumar-hi més partits i entitats–, l’ANC, Òmnium i l’AMI han intensificat la campanya mirant, primer de tot, les eleccions del mes vinent i, també, les plebiscitàries del 27-S. L’ANC ja ha anunciat que l’Onze de Setembre es faria una gran mobilització a l’avinguda Meridiana de Barcelona, i la setmana passada va repartir mig milió de diaris a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona explicant l’oportunitat de la independència per a Catalunya.

Per una altra banda, Òmnium ha començat a organitzar els ‘Superdissabtes’, també pensant en el 27-S. Són trobades per tot el país amb socis i col·laboradors per a eixamplar la base social a favor de la independència. A més, prepara el Catalan Weekend, que es farà del 25 al 28 de juny, i que consisteix a convidar gent de països europeus perquè coneguin de primera mà el procés que viu Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any