La CUP se suma al text de la llei electoral consensuat per CiU, ERC i ICV-EUiA

  • La Mesa ha admès a tràmit el document resultant de la ponència electoral i preveu fer el debat de totalitat al primer ple de maig

VilaWeb
ACN
21.04.2015 - 14:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Mesa del Parlament ha admès aquest dimarts a tràmit el text resultant de la ponència electoral subscrit per CiU, ERC, ICV-EUiA i també la CUP, que s’hi ha sumat a darrera hora malgrat no haver participat de les reunions. El debat de totalitat previsiblement es farà al primer ple de maig, el 6 i el 7. Pel que fa a la propera sessió, la cambra ha acordat llegir una declaració institucional en solidaritat amb les persones naufragades al Mediterrani. Així mateix, l’ordre del dia inclou la votació del decret llei de mobilització d’habitatges provinents d’execucions hipotecàries i els debats de totalitat de les modificacions de llei de professions de l’esport i organitzacions agroalimentàries.

És previst que la proposició de llei electoral es publiqui aquest dimecres al Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) i que s’obri aleshores el termini de presentacions d’esmenes a la totalitat per part dels grups. C’s ja ha anunciat que ho farà.

La iniciativa es tramitarà pel procediment d’urgència, segons ha acordat la Mesa del Parlament a petició de CiU. Després que la Mesa hagi admès a tràmit el text aquest dimarts i, per tant, s’hagi iniciat la seva tramitació parlamentària, la proposició podria debatre’s al ple del 6 i 7 de maig amb el debat a la totalitat. Per superar aquest debat, n’hi ha prou que la iniciativa el suport de la majoria simple de la cambra. De ser així, la proposició continuaria la tramitació en comissió i en ponència. 

ILP sobre les associacions de consumidors de cànnabis

D’altra banda, la Mesa ha admès a tràmit la ILP que promou una proposició de llei de les associacions de persones consumidores de cànnabis per tal d’establir el model d’activitat d’aquestes associacions i de les normes generals per a aquests clubs. S’inicia ara un procés en què els promotors hauran d’assolir un mínim de 50.000 signatures perquè la proposició pugui continuar la tramitació parlamentària. 

Proper ple parlamentari

El proper ple del Parlament, que tindrà lloc dimecres i dijous de la setmana que ve, farà el debat per validar el decret llei sobre els processos d’execució hipotecària. Un text sobre el qual ja s’ha pronunciat el Consell de Garanties Estatutàries després el PPC n’hagués demanat dictamen. L’òrgan consultiu de la cambra ha dictaminat -per unanimitat en alguns punts i en d’altres per majoria- que el decret llei s’ajusta a la Constitució espanyola i a l’Estatut.

L’ordre del dia també inclou tres debats de totalitat: del projecte de llei sobre les organitzacions interprofessionals agroalimentàries de Catalunya, que no té esmenes a la totalitat; així com de dues proposicions de llei sobre l’àmbit sanitari. Una d’ICV-EUiA sobre garantia de l’assistència sanitària i farmacèutica per al sistema català de salut, a la qual CiU i PPC han presentat esmenes a la totalitat. L’altra del PPC sobre la garantia de temps màxim de resposta en l’atenció sanitària, a què CiU ha presentat esmena a la totalitat.

Així mateix, es farà el debat final de del projecte de llei de modificació de la llei de l’exercici de les professions de l’esport. També s’elegiran els cinc membres de la comissió de garantia del dret d’accés a la informació pública. Els grups podran presentar els candidats per a aquest organisme previst per la llei de transparència fins dilluns al migdia. La comissió d’afers institucionals (CAI) n’haurà d’avaluar la idoneïtat abans de la sessió plenària, probablement dimarts.

D’altra banda, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha explicat que al ple ordinari de la setmana vinent es llegirà una declaració institucional per les morts de centenars de persones aquesta setmana al Mar Mediterrani en intentar arribar a Itàlia des del nord d’Àfrica. S’està ultimant la redacció del text d’acord amb els punt de vista de tots els grups parlamentaris. 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any