Toni Sala i Màrius Sampere, Premis de la Crítica Catalana

  • Per 'Els nois' i 'Ningú més i l'ombra', respectivament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 13:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Toni Sala i Màrius Sampere han estat guardonats amb els Premis de la Crítica, segons que ha anunciat l’Associació Espanyola de Crítics Literaris. L’escriptor Toni Sala ha estat reconegut per la novel·la ‘Els nois’ (L’Altra), una reflexió sobre els límits de la vida i la identitat; i el poeta Màrius Sampere, pel recull de poesia ‘Ningú més i l’ombra’ (Proa), que transporta el lector a l’essència de l’home, al reconeixement dels seus límits i a la seva projecció infinita.

Els Premis de la Crítica són uns guardons que atorga l’Associació Espanyola de Crítics Literaris des de 1956. La modalitat en llengua catalana es convoca anualment des del 78, i la secció de crítica de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana en coordina el jurat i la difusió. Enguany, el jurat en llengua catalana ha estat format per Anna Ballbona, Àlex Broch, Anna Maria Gil, Jordi Nopca i Lluïsa Julià.

El palmarès d’aquest premi reuneix bona part dels principals noms de les nostres narrativa i poesia actuals: Pep Coll i Carles Duarte el 2014, Jordi Coca i Jordi Llavina el 2013, Jaume Cabré i Perejaume el 2012, Jordi Puntí i Anna Montero el 2011, Francesc Serés i Carles Miralles el 2010, Joan Francesc Mira i Teresa Pascual el 2009, Manuel Baixauli i Joan Margarit el 2008, Eduard Márquez i Ponç Pons el 2007, entre més.

A Núvol trobareu una crítica sobre ‘Els nois’ de Toni Sala.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any